Honda va comercializa doar mașini electrice în China după anul 2030

Marca japoneză Honda își propune să excludă din portofoliul său global opțiunile de motorizare termică începând din 2040, iar unul dintre pașii intermediari va consta în implementarea unei măsuri similare pe piața din China. Mai exact, în această regiune nu vor mai fi disponibile decât vehicule Honda prevăzute cu sisteme electrice de propulsie după anul 2030.

Vestea a fost comunicată de Toshihiro Mibe, CEO-ul companiei nipone, conform publicației Automotive News Europe. În plus, oficialul Honda a anunțat că vor fi lansate zece mașini electrice noi în următorii cinci ani, ca parte a gamei „e:N Series”. Primele două automobile vor debuta chiar anul viitor și vor fi produse în China, de către firmele Dongfeng Honda și GAC Honda. Automobilele se vor numi e:NS1 și e:NP1, vor fi susținute de o arhitectură complet nouă și vor îmbina experiența sportivă a condusului cu interiorul inteligent și stilul exterior atractiv.

În ceea ce privește piața globală, Honda își propune ca modelele electrice și cele cu pile de combustie pe bază de hidrogen să reprezinte 40% din vânzările totale până în anul 2030, respectiv 80% până în 2035 și 100% începând din 2040. Pentru atingerea acestor obiective, compania nu va mai lansa în China modele noi echipate cu motoare termice după anul 2030 și va electrifica toate mașinile noi disponibile în regiune.

Comments are closed.