Honda oferă noi detalii despre viitoarea sa citadină electrică

Noul vehicul compact cu propulsie electrică Honda e va fi primul model al companiei japoneze construit pe baza unei platforme electrice dedicate. Noua arhitectură a fost dezvoltată de la zero în așa fel încât să livreze o dinamică excelentă a condusului și să se concentreze asupra abilităților de care este nevoie în mediile urbane.

Bateria este poziționată într-o zonă joasă, sub podea și la mijlocul ampatamentului, cu scopul de a permite distribuirea optimă a greutății între cele două punți și crearea unui centru de greutate coborât pentru o bună manevrabilitate și stabilitate. În plus, puterea generată de motorul electric este trimisă către roțile din spate, garantând o precizie ridicată a direcției chiar și la viteze mari de rulare.

Platforma își propune să furnizeze o combinație perfectă între confort și agilitate. Suspensia independentă asigură o stabilitate ideală în toate condițiile, deplasări line și manevrabilitate bună. De asemenea, componentele suspensiei au fost realizate din aluminiu forjat pentru a micșora greutatea și a îmbunătăți performanța, precum și eficiența.

Honda e va beneficia de o baterie litiu-ion de 35,5 kWh care va permite obținerea unei autonomii de peste 200 km și va putea fi reîncărcată în proporție de 80% în doar 30 de minute. Pachetul de baterii va fi răcit cu apă pentru menținerea unei temperaturi optime și maximizarea eficienței.

Versiunea de producție a noii mașini electrice Honda e va fi lansată în acest an, marca niponă anunțând că a înregistrat deja peste 31.000 de rezervări.

Comments are closed.