Noua generație Honda CR-V – Trebuie să experimentaţi!

Cel mai căutat SUV din lume a fost rafinat, reimaginat şi reproiectat, cu un amestec unic de tehnologie şi design impunător. Motorul pe benzină 1.5 VTEC TURBO şi noile motoare hibride 2.0 i-MMD (pentru prima dată pe CR-V) transformă autovehiculul într-unul proiectat pentru satisfacţia totală a condusului. În plus, pentru modelele cu motor pe benzină, există disponibilă şi o variantă cu şapte locuri.

Pasiune în design

Noua siluetă CR-V vă poate părea familiară, dar designul este complet nou. Fiecare dintre liniile sale fluide şi sofisticate, de la aripile robuste ale roţilor până la capota frumos sculptată, au fost dezvoltate pentru a spori performanţa şi a maximiza eficienţa aerodinamică.

Interiorul noului CR-V a fost proiectat pentru a crea o legătură între dumneavoastră şi autovehicul. Contururile precise oferă senzaţia de spaţiu, îmbogăţită prin contrastul materialelor finisate minuţios. Comenzile au fost poziţionate atent pentru a fi intuitive şi simple, aşa că, deşi sunteţi înconjuraţi de tehnologie, ea nu este niciodată intruzivă.

Interiorul oferă un mediu liniştit şi calm datorită sistemului de Control Activ al Zgomotului (echipare standard în întreaga gamă). De asemenea, este şi extrem de confortabil datorită sistemului de încălzire a scaunelor faţă (dotate cu sistem de suport lombar în patru puncte), a celor spate şi chiar a volanului (opţional). Toate acestea fac ca fiecare călătorie să devină o experienţă plăcută şi relaxantă.

Tehnologie captivantă

Honda a dezvoltat o gamă largă de tehnologii pentru a face din condusul noului CR-V o experienţă cu adevărat încântătoare. Noul sistem de afişare head-up display proiectează informaţii esenţiale în linia dumneavoastră vizuală, astfel încât să nu aveţi nevoie să vă luaţi privirea de la drum. În acelaşi timp, datele complete legate de condus sunt afişate în mod clar pe ecranul Intelligent Multi Info Display şi pot fi accesate prin comenzile de pe volan. Sistemul de infotainment Honda CONNECT cu ecran tactil de 7 inch, dispus central, se poate conecta cu uşurinţă la telefonul dumneavoastră inteligent, astfel încât să puteţi accesa aplicaţii, contacte, e-mailuri şi multe altele. Astfel, veţi fi conectat în permanenţă la lumea dumneavoastră şi la lucrurile pe care le iubiţi.

Spaţiu flexibil şi practic

Transportaţi multe lucruri, aşa că Honda a vrut să proiecteze un interior în care să încapă totul. Noul CR-V oferă un spaţiu flexibil şi practic, plin de idei de stocare inteligentă, spaţiu generos pentru picioare şi o capacitate mare de încărcare, de peste 1.700 litri (cu scaunele din spate rabatate). De asemenea, a fost proiectat pentru a vă uşura viaţa cu funcţii convenabile, cum ar fi hayon-ul acţionat hands-free, scaune rabatante printr-o singură mişcare şi podeaua plană pentru a facilita încărcarea. Dacă trebuie să transportaţi mai mult de cinci persoane, nicio problemă, deoarece CR-V vă oferă acum opţiunea şapte locuri.

Deschiderea automată a portbagajului este acţionată prin trecerea piciorului pe sub bara de protecţie din spate. Perfect când aveţi mâinile ocupate.
Utilizarea inteligentă a spaţiului interior permite configurarea unui al treilea rând de scaune, ceea ce vă oferă flexibilitatea de a transporta până la şapte persoane. Când nu este necesar, aceste scaune se rabatează pentru a asigura un spaţiu maxim de încărcare a portbagajului.

Condus dinamic

Noul CR-V este propulsat de cele mai recente motoare cu tehnologie de ultimă generaţie - benzină sau hibrid benzină-electric. Motorul pe benzină 1.5 VTEC TURBO vine cu două variante de putere şi asigură echilibrul perfect între performanţă şi eficienţă. Acesta poate fi acţionat de o cutie de viteze manuală cu 6 trepte (173 CP) sau de o transmisie automată avansată cu 7 trepte CV T (193 CP). Dacă alegeţi versiunea CVT, aveţi posibilitatea de a conduce maşina într-un mod relaxat, complet automat sau, dacă doriţi, puteţi schimba vitezele manual folosind padelele montate pe volan. Dedesubt, a fost proiectat un şasiu uşor, cel mai sofisticat creat vreodată pentru CR-V, completat de suspensia frontală Mac Pherson reproiectată şi de cea multi-link pentru puntea spate. Rezultatul este un condus agil şi un nivel excelent de confort.

Următoarea generaţie de hibrid îşi face debutul european odată cu noul CR-V. Numit intelligent multi-mode drive (i-MMD), combină un motor termic de 2.0 litri pe benzină cu motoare electrice hi-tech, pentru a vă oferi o manevrabilitate excelentă de care să vă bucuraţi în fiecare zi. Tehnologia i-MMD este inteligentă deoarece monitorizează în mod constant performanţa şi consumul pentru a determina cea mai bună combinaţie de surse de alimentare. Acesta oferă apoi energia optimă autovehiculului, într-un mod cursiv, prin comutarea automată între trei moduri de propulsie: motor termic, hibrid (motor termic + electric) şi 100% electric.

Tehnologii utile

Inginerii de la Honda au dezvoltat noi tehnologii pentru siguranţa dumneavoastră şi a pasagerilor şi, deşi aceste tehnologii inteligente funcţionează tot timpul, de cele mai multe ori nici nu veţi şti că sunt acolo.

AVERTIZARE UNGHI MORT

Acest sistem inteligent monitorizează schimbările de bandă şi depăşirile, avertizându-vă printr-un semnal luminos, amplasat în oglinda laterală, atunci când sunt detectate vehicule în zona de unghi mort.

SISTEMUL CROSS TRAFFIC MONITOR

Când mergeţi cu spatele, sistemul Cross Traffic Monitor poate detecta vehiculele care se apropie din ambele sensuri şi vă avertizează asupra pericolului iminent.

APEL DE URGENŢĂ (E-CALL)

În partea adiacentă oglinzii retrovizoare este amplasat un comutator pentru apel de urgenţă (SOS). Prin simpla atingere a unui buton, puteţi cere ajutor, în caz de urgenţă.

TRACŢIUNE INTEGRALĂ

Acţionat electronic de un sistem inteligent, sistemul de tracţiune integrală (AWD) a fost conceput pentru a se activa automat în momentul detectării unei pierderi a tracţiunii. De exemplu, sistemul detectează automat atunci când CR-V-ul dumneavoastră urcă o rampă şi transmite putere sporită către roţile din spate. Când acest cuplu suplimentar nu mai este necesar, ambreiajul deconectează diferenţialul spate pentru a economisi combustibil.

HONDA SENSING

Honda SENSING este unul dintre cele mai avansate ansambluri de tehnologii de siguranţă disponibile şi vine echipat standard pe toată gama.

SISTEM DE FRÂNARE PENTRU ATENUARE A COLIZIUNILOR

Dacă o coliziune cu un vehicul sau cu un pieton este iminentă, această funcţie vă va avertiza asupra pericolului şi va reduce viteza pentru a diminua efectele unui potenţial impact.

SISTEM DE AVERTIZARE PĂRĂSIRE BANDĂ DE CIRCULAŢIE

Veţi fi avertizat sonor şi luminos dacă autovehiculul părăseşte banda de circulaţie fără ca dumneavoastră să acţionaţi semnalizatorul.

SISTEM DE ASISTENŢĂ PĂRĂSIRE CAROSABIL

O cameră video montată pe parbriz detectează dacă autovehiculul este în pericol de a părăsi carosabilul şi foloseşte sistemul de direcţie electric pentru a aplica corecţii subtile, menţinând vehiculul pe banda sa de circulaţie. În anumite condiţii, poate chiar aplica frâna.

SISTEM MENŢINERE BANDĂ DE CIRCULAŢIE

Ajută la menţinerea rulării autovehiculului dumneavoastră pe mijlocul benzii, oferind o experienţă de conducere mai puţin stresantă, prin reducerea mişcărilor de corecţie a direcţiei şi a efortului depus în condiţii de mers pe autostradă.

CRUISE CONTROL INTELIGENT ADAPTIV

Această funcţie detectează dacă un vehicul aflat pe o bandă adiacentă intenţionează să treacă brusc în faţa dumneavoastră şi ajustează în avans viteza. De asemenea, vă ajută să menţineţi distanţa dintre dumneavoastră şi autovehiculul din faţă, astfel încât să nu fie nevoie să corectaţi viteza de croazieră.

CRUISE CONTROL ADAPTIV CU LOW-SPEED FOLLOWING

Această funcţie menţine distanţa dintre dumneavoastră şi autovehiculul din faţă, în limita vitezei de croazieră setată. În cazul în care autovehiculul detectat se opreşte, funcţia va încetini şi va opri autovehiculul, fără a fi nevoie să apăsaţi pedala de frână. Odată ce maşina din faţă începe să se mişte, atingeţi pur şi simplu pedala de acceleraţie pentru a relua deplasarea.

RECUNOAŞTERE A SEMNELOR DIN TRAFIC

Sistemul de recunoaştere a semnelor de circulaţie identifică semnele de circulaţie şi vi le afişează pe ecran. Pot fi afişate simultan două semne.

LIMITATOR INTELIGENT DE VITEZĂ

Combină inteligent funcţia de limitator reglabil de viteză cu sistemul de recunoaştere a semnelor de circulaţie pentru a seta automat limita de viteză la cea detectată de sistemul de recunoaştere a semnelor.

Comments are closed.