Honda confirmă că noul model Civic Type R va debuta în 2022

Compania japoneză Honda a dat publicității două imagini prin intermediul cărora oferă primele detalii în legătură cu viitorul model de performanță Civic Type R. Fotografiile surprind vehiculul ascuns în spatele unui camuflaj plin de culoare, ca parte a programului de teste care include și numeroase deplasări pe faimosul circuit de la Nürburgring, din Germania.

Noua versiune Civic Type R va fi lansată în anul 2022 și va beneficia de un design exterior similar celui observat la automobilul pe care îl va înlocui. Din imaginile dezvăluite de Honda se observă aspectul sportiv al caroseriei, etrierele de culoare roșie, eleronul de mari dimensiuni amplasat pe capota portbagajului și cele trei terminații ale sistemului de evacuare, toate aceste elemente sugerând potențialul superior al mașinii.

Conform revistei Autocar.co.uk, este posibil ca noul Civic Type R să utilizeze o formă modificată a motorului turbo de 2 litri, cu patru cilindri, care transmite cei 316 CP către roțile din față pentru a permite accelerarea de la 0 la 100 km/h în 5,8 secunde și atingerea unei viteze maxime de 272 km/h. Însă nu este exclusă nici varianta de a integra un sistem hibrid de propulsie, asemănător celui folosit de supercar-ul NSX, despre care se știe că dispune de un motor V6 twin-turbo de 3,5 litri și trei unități electrice.

Honda a anunțat încă de anul trecut că a luat decizia de a-și accelera planurile de electrificare a liniei de produse, astfel încât toate modelele mainstream comercializate pe teritoriul Europei începând din 2022 să fie prevăzute cu tehnologii electrificate.

Comments are closed.