Honda confirmă că noua generație Jazz va avea doar propulsie hibridă

În cadrul ediției din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt, brand-ul japonez Honda a oferit mai multe detalii despre noua strategie „Electric Vision”, pe care o va implementa în Europa. Mai exact, compania se angajează ca toate vehiculele pe care le va comercializa în regiune în anul 2025 să beneficieze de tehnologii electrificate de propulsie.

Primul pas în cadrul acestui plan a fost făcut odată cu lansarea versiunii CR-V Hybrid, la care s-a alăturat apoi prototipul mașinii electrice de oraș Honda e, dezvăluit în premieră mondială în luna martie, la Geneva.

Acum, odată cu prestigiosul eveniment de la Frankfurt, constructorul auto nipon a prezentat varianta finală a modelului Honda e, ce promite să dezvolte 100 kW (136 CP) sau 113 kW (154 CP) și un cuplu maxim de 315 Nm. Citadina electrică este prevăzută cu un pachet de baterii de 35,5 kWh care îi permite să ofere o autonomie de până la 220 km. Accelerarea de la 0 la 100 km/h se va realiza în aproximativ 8 secunde.

Un alt anunț important făcut de Honda cu prilejul Salonului Auto de la Frankfurt este acela că noua generație a modelului Jazz va fi disponibilă pe piața din Europa doar cu sistem hibrid de propulsie. Noul automobil va fi lansat oficial în 2020.

Comments are closed.