Honda Civic Type R nu va renunța la motorizarea pe benzină

Planul de electrificare a întregii sale game de produse, pe care Honda vrea să îl implementeze până în anul 2022, nu va implica noul model Civic Type R, care va fi disponibil în continuare cu un propulsor turbo pe benzină.

Constructorul auto japonez a anunțat în 2019 că își dorește o electrificare completă a portofoliului său până în 2022, mai devreme cu trei ani decât termenul stabilit inițial, din dorința de a respecta standardele tot mai dure privind emisiile de noxe aflate în vigoare în Europa.

Însă din acest plan va fi exclusă noua versiune Type R a celei de-a 11-a generații Honda Civic, programată să debuteze în 2022, informează publicația britanică Autocar. La acea dată, Civic Type R va fi unul dintre singurele modele Honda cu motorizare pe benzină comercializate la nivel global. Propulsorul turbo va primi o serie de îmbunătățiri, în așa fel încât să garanteze performanțe superioare cu o eficiență sporită.

Cel mai probabil, la baza noului Type R va sta tot varianta hatchback în cinci uși a modelului Civic deoarece această configurație se bucură de mai multă popularitate în Europa decât sedanul. Pe lângă modificările exterioare, sunt așteptate câteva schimbări și la interior în materie de calitate percepută și tehnologii instalate, astfel încât clienții să primească un habitaclu mai spațios și experiențe plăcute pe durata fiecărei deplasări.

Comments are closed.