Grupul Volkswagen vrea ca Seat să rivalizeze cu Alfa Romeo

Oficialii grupului german Volkswagen își propun ca divizia Seat, care a trecut recent printr-o serie de schimbări majore, să concureze direct cu marca Alfa Romeo a concernului Fiat Chrysler Automobiles, pe teritoriul Europei.

Sub conducerea fostului președinte Ferdinand Piech, Volkswagen a încercat ani la rând să transforme brand-ul Seat într-un competitor al firmei italiene Alfa Romeo, dar fără succes, notează Automotive News Europe.

Ideea a fost preluată și de actualul șef al grupului Volkswagen, Herbert Diess, care consideră că Seat poate atrage interesul clienților tineri ce nu își amintesc zilele de glorie ale mărcii Alfa Romeo.

„Tânăr, sportiv, dezirabil și emoțional – acestea sunt calitățile prin care ne dorim să promovăm brand-ul Seat. În momentul de față, Seat are un mix de produs mult mai bun decât acum câțiva ani și are cei mai tineri clienți de la nivelul grupului. Cred că acest brand are un potențial foarte mare”, a declarat Herbert Diess.

Șeful Volkswagen a mai spus că Seat este mai cunoscut de tinerii din Europa decât Alfa Romeo. Obiectivul principal este acela de a poziționa modelele Seat ca alternative mai sportive ale produselor Škoda.

Comments are closed.