Grupul Volkswagen va lansa 70 de modele electrice noi în următorii 10 ani

Cu prilejul conferinței anuale de presă organizate de grupul german Volkswagen, CEO-ul Herbert Diess a anunțat că se dorește lansarea a 70 de modele noi cu propulsie electrică, până în anul 2028, față de 50 de vehicule, atât cât se spusese inițial. În consecință, numărul automobilelor construite pe arhitecturile electrice ale grupului Volkswagen, în următorul deceniu, va crește de la 15 milioane la 22 de milioane de unități.

„Volkswagen se va schimba radical. Vom adopta cu responsabilitate pricipalele tendințe ale viitorului, mai ales cele mai vizează protejarea mediului înconjurător”, a subliniat Diess.

Grupul Volkswagen și-a propus o reducere cu 30% a amprentei de carbon a flotei sale de vehicule în anul 2025, în raport cu nivelul înregistrat în 2015. Din acest motiv se vor investi mai mult de 30 de miliarde de euro în electrificarea automobilelor din portofoliu până în 2023, iar ponderea mașinilor cu propulsie complet electrică în flota grupului va fi de cel puțin 40% până în 2030.

Primele modele din noua generație de vehicule electrice vor intra în producție în acest an, SUV-ul Audi e-tron fiind urmat la scurtă vreme de mașina sport Porsche Taycan. Rezervările pentru fiecare dintre cele două automobile au depășit deja 20.000 de unități.

Comments are closed.