Grupul Volkswagen va construi maşini electrice în 16 uzine

Conglomeratul german Volkswagen informează că va extinde producţia automobilelor sale cu propulsie electrică într-un număr de 16 fabrici, până la sfârşitul anului 2022. Anunţul a fost făcut de CEO-ul Matthias Müller, cu ocazia conferinţei anuale de presă a companiei.

În momentul de faţă, grupul construieşte vehicule electrice în trei uzine şi îşi propune să transforme alte şase fabrici din lume, în următorii doi ani, pentru a putea găzdui asamblarea modelelor prietenoase cu mediul înconjurător.

Volkswagen a încheiat contracte în valoare de aproximativ 20 de miliarde de euro cu firme din Europa şi China pentru a furniza celulele de baterii şi tehnologiile necesare maşinilor electrice, iar în scurt timp va semna un acord şi pentru regiunea Americii de Nord.

Grupul Volkswagen plănuieşte să producă 3 milioane de automobile electrice în fiecare an, începând din 2025, prin mărci precum Audi, Porsche, Škoda şi Seat. În plus, are de gând să lanseze 80 de vehicule electrice noi până atunci şi să ofere o versiune electrică pentru toate cele 300 de modele din gamă, până în 2030.

Însă Volkswagen susţine că nu va neglija nici maşinile cu sisteme convenţionale de propulsie şi va investi în ele peste 90 de miliarde de euro în următorii cinci ani.

Comments are closed.