Grupul PSA își va extinde ofensiva electrică odată cu debutul platformei eVMP

Gigantul francez PSA consideră că trebuie să fie în perfectă armonie cu evoluția pieței de mașini electrice pentru ca linia sa de produse să fie relevantă în continuare. Din acest motiv, compania a hotărât ca, începând din anul 2023, să pună la dispoziția clienților vehicule de segment C și D – pornind de la sedanuri și ajungând până la SUV-uri – bazate pe noua sa arhitectură eVMP (Electric Vehicle Modular Platform).

În momentul de față, grupul PSA – din care fac parte mărcile Peugeot, Citroën, DS și Opel/Vauxhall – utilizează platformele CMP și EMP2 pentru a construi atât automobile prevăzute cu motorizări convenționale, cât și vehicule cu propulsie electrificată. Aceste tehnologii vor fi înlocuite, până în anul 2025, de două arhitecturi 100% electrificate. Prima dintre ele se va numi eVMP și va fi lansată în 2023.

Mașinile electrice susținute de noua arhitectură eVMP vor garanta autonomii maxime cuprinse între 400 și 650 km, în funcție de caroserie, datorită pachetelor de baterii ale căror capacități vor varia între 60 și 100 kWh. De asemenea, platforma va fi utilizată și pentru construirea unor derivate hibrid, din dorința de adaptare a soluțiilor de mobilitate de înaltă performanță la nevoile specifice fiecărei regiuni în parte.

„Cu ajutorul platformei eVMP, grupul PSA își demonstrează încă o dată abilitatea de a inova prin dezvoltarea de tehnologii avansate și accesibile obținute grație reducerii costurilor de cercetare-dezvoltare și a investițiilor industriale. Această platformă globală va permite crearea unei game de vehicule prietenoase cu mediul înconjurător, care respectă standardele clienților noștri, garantează o plăcere deosebită a condusului și oferă un grad ridicat de siguranță la interior”, a declarat Nicolas Morel, directorul de cercetare și dezvoltare al grupului PSA.

În prezent, gigantul francez PSA se află în plin proces de fuziune cu Fiat Chrysler Automobiles, mai multe detalii pe această temă fiind disponibile aici.

Comments are closed.