Grupul FCA susține că va respecta noile standarde privind emisiile de noxe

Mike Manley, șeful grupului italo-american Fiat Chrysler Automobiles, a declarat că organizația pe care o conduce nu va primi amenzi din partea Uniunii Europene din cauza nerespectării normelor privind emisiile de noxe, programate să intre în vigoare în anii următori.

Principala soluție găsită de FCA o reprezintă un acord încheiat cu Tesla, care prevede ca modelele electrice produse de compania americană să fie incluse în flota sa, informează Automotive News Europe. La această măsură se adaugă lansarea versiunilor hibride plug-in ale vehiculelor Jeep Compass, Renegade și Wrangler, adăugarea unei derivate electrice în gama Fiat 500 și dezvoltarea unor motoare termice mai eficiente.

„În acest an vom continua să lansăm tehnologii îmbunătățite pentru motoare, inclusiv pentru noile noastre unități pe benzină GSE cu trei și patru cilindri”, a precizat Mike Manley.

Propulsoarele pe benzină GSE de 1 litru și 1,3 litri sunt produse în cadrul uzinei din Bielsko Biala, Polonia, pentru a echipa automobilele Fiat 500X și Jeep Renegade. Aceste unități vor fi construite și în incinta fabricii din Termoli, Italia, începând de anul viitor.

Șeful Fiat Chrysler Automobiles estimează că noile mașini cu propulsie electrificată ce vor ajunge pe piață în 2020 vor constitui aproximativ 5% din volumul total de vânzări obținut în regiunea Europei.

Comments are closed.