Genesis a dezvăluit noul model Electrified GV70

Marca sud-coreeană Genesis, parte a companiei Hyundai, a profitat de ediția din acest an a expoziției auto internaționale de la Guangzhou, China, pentru a prezenta oficial noul vehicul Electrified GV70, care își propune să stabilească noi standarde în segmentul SUV-urilor electrice de lux.

Electrified GV70 duce mai departe calitățile modelului GV70, inclusiv interiorul spațios și confortabil, la care adaugă un plus de performanță și o serie de tehnologii noi, create special pentru mașinile electrice. Designul exterior a fost dezvoltat în așa fel încât să se asigure o eficiență aerodinamică îmbunătățită, remarcându-se aici atât grila frontală specifică brand-ului Genesis, cât și liniile fluide ale caroseriei. Totodată, se observă forma deosebită a blocurilor optice și lipsa țevilor de eșapament.

La interior, noul vehicul beneficiază de o configurație orientată către șofer pentru a oferi experiențe ale condusului cât mai intuitive și dinamice. De asemenea, producătorul auto a ales să utilizeze o varietate de materiale prietenoase cu mediul înconjurător și a coborât tunelul central pentru a le permite pasagerilor aflați pe locurile din spate să se bucure de mai mult spațiu.

În ceea ce privește propulsia, noul model va fi disponibil doar cu tracțiune integrală și va livra o putere totală de 160 kW (aproximativ 214 CP) și un cuplu de 350 Nm atât pe puntea față, cât și pe puntea spate. Valorile vor urca la 360 kW (aproximativ 482 CP) și 700 Nm atunci când va fi activat modul Boost, accelerarea de la 0 la 100 km/h efectuându-se în acest caz în doar 4,5 secunde. În plus, autonomia maximă estimată va fi de 500 km, iar reîncărcarea de la 10% la 80% a pachetului de baterii va dura 18 minute.

Însă trebuie menționat faptul că aceste specificații sunt valabile deocamdată pentru piața din Coreea de Sud. Genesis precizează că va comunica ulterior detaliile tehnice ale modelului Electrified GV70 pentru regiunea Europei.

Comments are closed.