Geely va investi peste 1,5 miliarde de lire sterline în marca Lotus

Grupul chinez Geely ia în considerare posibilitatea de a investi mai mult de 1,5 miliarde de lire sterline pentru a revigora brand-ul britanic Lotus, potrivit unor informații recente.

Producătorul auto chinez, care controlează și firma suedeză Volvo Cars, plănuiește să construiască mai multe uzine de producție și centre de cercetare pentru Lotus, în Marea Britanie. De asemenea, Geely negociază cu partenerul malaysian Etika Automotive pentru achiziția celorlalte 51% din acțiunile Lotus, relatează publicația Automotive News Europe.

Investiția face parte din strategia miliardarului Li Shufu, care își dorește să ajute grupul Geely să ajungă în zona de top a industriei auto și să rivalizeze cu Toyota și Volkswagen. Compania chineză a cumpărat marca Volvo în anul 2010 și a cheltuit peste 11 miliarde de dolari pentru modernizarea fabricilor necesare producției mașinilor suedeze.

Prima etapă va costa în extinderea uzinei din Hethel, Anglia, a firmei Lotus, urmată de angajarea a 200 de ingineri. Apoi va fi construită o altă fabrică pe teritoriul Marii Britanii, cel mai probabil în regiunea West Midlands, și va fi creat un centru de inovație în Coventry.

Comments are closed.