Gama europeană a mărcii Honda nu va mai include mașini diesel și pe benzină începând din 2022

Constructorul auto japonez Honda își propune să elimine din portofoliul european toate modelele echipate doar cu motoare diesel și pe benzină începând cu anul 2022. Informația a fost confirmată de Ian Howells, vicepreședinte senior al companiei.

„Linia va fi formată dintr-o combinație de vehicule complet electrice și hibride. În mod evident, dacă legislația se va modifica pe măsură ce ne vom apropia de anul 2035 sau dacă se va îndepărta și de sistemele hibride, ne vom adapta și noi tehnologiile”, a declarat Howells, potrivit revistei britanice Autocar.

Oficialul Honda a dorit să sublinieze faptul că marca niponă crede într-o abordare multiplă a planului de reducere a emisiilor de noxe și consideră că este loc pentru mai multe tehnologii diferite. Costul ridicat al mașinilor 100% electrice este unul dintre principalele motive care îi determină pe oficialii companiei să susțină că aceste modele nu reprezintă o soluție imediată pentru micșorarea amprentei de carbon.

„Sunt cu o treime sau 50% mai scumpe decât un vehicul hibrid convențional”, a subliniat Ian Howells. Drept urmare, Honda va exploata toate avantajele sistemelor de propulsie hibridă înainte de a face tranziția completă către automobilele 100% electrice.

Comments are closed.