Gama DS va include șase vehicule în 2022

Marca premium a grupului francez PSA își va extinde linia de produse în următorii ani. Oficialii DS au confirmat deja că un sedan de top botezat DS 9 se va alătura modelelor DS 3 Crossback și DS 7 Crossback în prima parte a anului viitor, iar șeful diviziei britanice a acestei companii a dezvăluit recent că portofoliul va fi format, în scurtă vreme, dintr-un total de șase automobile.

Alain Descat a făcut această dezvăluire în cadrul unui interviu acordat revistei britanice Auto Express. „Vom avea șase mașini în showroom-uri”, a declarat el.

Potrivit sursei menționate anterior, după lansarea sedanului DS 9, în primele luni ale anului 2021, gama va fi completată de cele două versiuni ale noului model DS 4, surprinse deja la teste pe drumurile publice. Derivatele hatchback și Crossback ale automobilului DS 4 se vor baza pe o variantă actualizată a platformei EMP2 a grupului PSA, care permite instalarea unor sisteme de propulsie electrică, pe lângă tehnologiile plug-in hybrid.

„Configurația portofoliului nu a fost stabilită încă. Nu am luat decizii finale în privința tuturor modelelor pe care le vom lansa. Cred că mi-aș dori și o mașină mai mare, un SUV de dimensiuni mai mari. Atunci când lansăm o mașină nouă, trebuie să ne asigurăm că o putem comercializa la nivel global. Acest lucru este valabil pentru DS 9, care este foarte relevant pe piața chineză. Există un potențial pentru un SUV de clasă mare, dar trebuie să avem și opțiunile electrificate potrivite în gamă”, a mai spus Descat.

De asemenea, la scurtă vreme după lansarea noii arhitecturi eVMP a grupului PSA, programată să aibă loc în anul 2023, un model 100% electric al mărcii DS bazat pe această platformă va fi inclus, cu siguranță, în ofertă.

Comments are closed.