Fuziunea dintre grupul PSA și Fiat Chrysler Automobiles va fi definitivată în 2021

Carlos Tavares, CEO-ul grupului francez PSA, este încrezător că fuziunea dintre firma pe care o conduce și conglomeratul italo-american Fiat Chrysler Automobiles va evolua conform planului, ducând la obținerea unor sinergii de peste 3,7 miliarde de euro.

„Programul fuziunii cu FCA este respectat cu strictețe”, a declarat Tavares în cadrul întâlnirii anuale cu acționarii grupului PSA, completând că el este sigur că acest acord va fi definitivat cel mai târziu în primul trimestru din 2021.

Conform publicației Automotive News Europe, autoritățile europene de reglementare antitrust au deschis recent o investigație în privința fuziunii dintre cele două companii, care se va întinde pe durata a patru luni. Principala problemă ar fi cotele mari de piață deținute de PSA și FCA în segmentul vehiculelor comerciale ușoare, care ar putea afecta în mod serios competiția în 14 dintre țările din regiune și în Marea Britanie.

Acordul de fuziune dintre grupurile PSA și Fiat Chrysler Automobiles a fost deja aprobat în Statele Unite ale Americii, China, Japonia și Rusia.

Comments are closed.