Ford va produce mașini electrice pe baza platformei MEB a grupului Volkswagen

Ford și Volkswagen anunță o extindere a alianței care viza, până acum, dezvoltarea de vehicule comerciale. În cadrul uneia dintre etape, Volkswagen va investi 2,6 miliarde de dolari în divizia Argo AI a companiei Ford, responsabilă de fabricarea de tehnologii necesare mașinilor autonome.

Argo AI se concentrează în prezent pe construirea de sisteme autonome de nivel 4 dedicate vehiculelor folosite pentru ride sharing și livrarea de bunuri în zonele urbane aglomerate. Aceste tehnologii vor fi utilizate de Ford și Volkswagen pentru a produce mașini autonome sigure, fiabile și durabile, la un preț cât mai scăzut.

În plus, Ford plănuiește să întrebuințeze arhitectura modulară MEB a grupului Volkswagen pentru a construi un nou model 100% electric dedicat clienților din Europa. Vehiculul va fi desenat și dezvoltat în Germania, cu ajutorul componentelor furnizate de Volkswagen.

Compania americană estimează că va livra aproximativ 600.000 de automobile electrice în Europa într-o perioadă de șase ani, începând din 2023, atunci când este programată lansarea primului său model susținut de platforma MEB. De asemenea, oficialii Ford au dezvăluit că se poartă discuții în legătură cu realizarea unui al doilea vehicul bazat pe arhitectura oferită de Volkswagen.

Comments are closed.