Ford va oferi doar mașini electrice în Europa începând din 2030Compania americană Ford merge mai departe în strategia sa de transformare completă a operațiunilor din Europa, angajându-se ca până la mijlocul anului 2026 toate vehiculele pentru pasageri să beneficieze de versiuni capabile să se deplaseze fără emisii de noxe. Mai mult decât atât, obiectivul este ca, începând din 2030, să comercializeze pe piețele europene doar modele 100% electrice.

Printr-o schimbare similară va trece și gama de vehicule comerciale, pe care clienții le vor putea comanda în variante plug-in hybrid sau electrice începând din 2024. Drept urmare, Ford estimează că, în anul 2030, două treimi dintre vânzările de vehicule comerciale vor fi reprezentate de versiuni electrice sau PHEV.

Vestea vine la scurtă vreme după ce producătorul auto american anunța, în ultimul trimestru din 2020, o revigorare a diviziei europene și informa că va investi cel puțin 22 de miliarde de dolari în electrificare, la nivel global, aproape dublu față de suma stabilită anterior. „Am restructurat cu succes divizia Ford Europa și a redevenit profitabilă în trimestrul al patrulea din 2020. Acum ne îndreptăm către un viitor complet electric în Europa, cu vehicule noi și expresive”, a subliniat Stuart Rowley, președintele Ford Europa.

Unul dintre pașii importanți către atingerea acestui obiectiv va consta în efectuarea unor investiții în valoarea de 1 miliard de dolari în modernizarea uzinei din Köln, Germania. Acolo va fi construit un prim model cu propulsie 100% electrică începând din anul 2023.Comments are closed.