Ford Puma primește o versiune ST-Line Vignale și un motor diesel EcoBlue

Constructorul auto american Ford anunță că a inclus în gama noului crossover compact Puma o opțiune suplimentară de propulsie și un nou nivel de echipare. Clienții pot comanda acum o unitate diesel EcoBlue de 1,5 litri cu 120 CP, o transmisie automată cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte, precum și varianta de top Puma ST-Line Vignale.

Noul motor diesel EcoBlue de 1,5 litri este capabil să dezvolte 120 CP cu un consum mediu de 4,5 litri/100 km și emisii de CO2 de 118 g/km, conform standardelor WLTP, în momentul în care este conectat la o cutie de viteze manuală cu șase trepte.

De cealaltă parte, noua transmisie automată cu șapte rapoarte îi permite acestui propulsor să se deplaseze cu un consum mediu de carburant de 6 litri/100 km și emisii de CO2 de 137 g/km. Tehnologia asigură o schimbare optimă a treptelor de viteză pentru a contribui la îmbunătățirea eficienței, a rafinamentului și a dinamicii.

Începând de anul trecut, clienții Puma au la dispoziție un sistem mild-hybrid în combinație cu motorul EcoBoost de 1 litru, în două configurații diferite de putere, alături de cutia de viteze manuală cu șase trepte. În primul caz se livrează 125 CP, iar în al doilea caz valoarea urcă la 155 CP, cu un consum mediu de combustibil de 5,5 litri/100 km și emisii de CO2 de 126 g/km.

Cât despre noul nivel de echipare Puma ST-Line Vignale, el se bazează pe versiunea sportivă ST-Line și aduce o serie de elemente distinctive de design, printre care se numără finisajul satinat al grilei radiatorului și bara de protecție din spate în nuanța caroseriei. Din specificațiile standard mai fac parte farurile cu LED, scaunele acoperite cu piele Windsor, volanul învelit în piele Manacor, sistemul audio B&O și funcția KeyFree.

„Clienții ne-au spus că își doresc o gamă vastă de opțiuni pentru a găsi combinația perfectă între stil, echipamente, performanță și eficiență. Le-am promis că vom face asta în cazul modelului Puma, așa că în acest an vom lansa încă o versiune nouă – Puma ST – însă nu ne vom opri aici”, a declarat Roelant de Waard, vicepreședinte al diviziei Ford Europa.

Ford a investit aproximativ 200 de milioane de euro în uzina de la Craiova pentru a demara și a susține producția noului crossover compact Puma, fondurile alocate începând din 2008 și până în prezent de compania americană în România fiind de 1,5 miliarde de euro.

Comments are closed.