Ford Mustang Mach-E GT promite să fie cel mai rapid SUV electric din Europa

Compania americană Ford a anunțat oficial că SUV-ul electric de înaltă performanță Mustang Mach-E GT va ajunge pe piața din Europa spre sfârșitul anului 2021. Modelul echipat cu o tehnologie capabilă să dezvolte 465 CP va reuși să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 3,7 secunde și va deveni astfel cel mai rapid din clasa lui.

Cumpărătorii noului vehicul vor avea acces gratuit timp de cinci ani la punctele de încărcare din cadrul rețelei FordPass Charging Network, din care fac parte mai mult de 155.000 de stații construite pe teritoriul Europei. De asemenea, ei își vor putea reîncărca mașina gratuit, timp de un an, la oricare dintre stațiile IONITY.

„Noul Mustang Mach-E GT ne demonstrează cum trebuie să arate performanța electrică, însă performanța nu înseamnă nimic dacă nu îți oferă și încredere. Inițiativele noastre de încărcare le vor permite clienților Mustang Mach-E GT să se bucure de experiența electrificată de condus a unui Mustang, știind că pot încărca bateria rapid și ușor în Europa”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa.

Noul Mustang Mach-E GT își propune să îmbine performanța și caracterul legendarei mașini sport Mustang cu abilitatea de a transporta până la cinci persoane într-un rafinament 100% electric. Cele două motoare electrice instalate în structura sa generează 465 CP și un cuplu maxim de 830 Nm, suficient pentru a permite sprintarea de la 0 la 100 km/h în doar 3,7 secunde, acest timp fiind similar celui înregistrat de SUV-ul Tesla Model Y. Viteza maximă a fost limitată electronic la 200 km/h, iar bateria standard cu o capacitate de 88 kWh garantează o autonomie de până la 500 km.

Comments are closed.