Ford Mustang a fost cel mai bine vândut coupé sportiv din lume și în 2019

Marca americană Ford a anunțat în mod oficial că Mustang și-a adjudecat titlul de cea mai vândută mașină sport din lume în 2019, fiind în același timp și cel mai bine vândut coupé sportiv la nivel mondial pentru al cincilea an consecutiv.

Ford a început exportul global al celei de-a șasea generații Mustang în 2015. De atunci și până la sfârșitul anului 2019 au fost livrate 633.000 de exemplare ale mult apreciatului model sportiv într-un număr total de 146 de țări, iar 102.090 de unități au fost comercializate doar în 2019.

Ford Mustang aniversează în această perioadă 56 de ani de la debutul său în industria auto și se laudă cu faptul că este cea mai populară mașină sport din America de peste jumătate de secol.

„Suntem mândri de creșterea gamei Mustang și a numărului de variante de performață. Din Suedia până în Shanghai, toți mai mulți entuziaști se bucură de sentimentul de libertate oferit de noile modele Mustang. Suntem onorați să fim pe placul proprietarilor, entuziaștilor și fanilor de 56 de ani încoace”, a declarat Jim Farley, directorul executiv al companiei Ford.

Potrivit statisticilor comunicate de IHS Markit, Mustang a fost comercializat într-un număr de 102.090 de unități în 2019, bucurându-se în această perioadă de o dublare a livrărilor în Franța, o creștere cu 33% în Germania, respectiv o evoluție cu aproape 50% a vânzărilor în Polonia.

Clienții din Europa au posibilitatea de a opta pentru versiunea convertible și cea fastback, alături de un motor pe benzină V8 de 5 litri cu 449 CP și o transmisie automată cu zece rapoarte sau o cutie de viteze manuală cu șase trepte. Gama include și un propulsor pe benzină EcoBoost de 2,3 litri, cu 291 CP, conectat la cutia de viteze manuală cu șase trepte. În plus, din ofertă face parte acum și ediția specială Mustang Bullitt, în varianta de caroserie fastback, echipată cu un motor V8 de 5 litri capabil să dezvolte 460 CP.

Comments are closed.