Ford Focus primește o versiune cu sistem de propulsie hibrid

Constructorul auto american Ford a anunțat astăzi includerea unei opțiuni electrificate EcoBoost Hybrid în oferta modelului Focus, pe care clienții din Europa deja o pot comanda. Sistemul mild-hybrid de 48-volți promite să diminueze consumul de combustibil cu ajutorul tehnologiei de dezactivare a cilindrilor, precum și să îmbunătățească performanțele mașinii.

Motorul de 1 litru capabil să dezvolte 155 CP în structura noii variante EcoBoost Hybrid livrează o densitate dublă a puterii comparativ cu propulsorul pe benzină de 2 litri care genera 145 CP sub capota modelului Focus în urmă cu zece ani. În plus, noua unitate aduce o micșorare cu 45% a consumului de carburant, conform standardelor NEDC.

Clienții au posibilitatea de a comanda noul Focus EcoBoost Hybrid și într-o configurație cu 125 CP. Alternatorul standard al motorului EcoBoost de 1 litru este înlocuit în acest caz de un starter/generator integrat în curea (BISG), care ajută la recuperarea energiei pierdute în mod normal pe durata frânării și a decelerării pentru a încărca pachetul de baterii litiu-ion de 48-volți răcit cu aer. Acest pachet de baterii a fost amplasat sub scaunul pasagerului din față pentru a nu afecta volumul portbagajului și a nu duce la micșorarea spațiului din interiorul automobilului.

Generatorul BISG îndeplinește și rolul unui motor, utilizând energia stocată pentru a livra mai mult cuplu atunci când este nevoie. Totodată, el îi permite tehnologiei Auto Start-Stop să opereze într-o gamă variată de scenarii cu scopul de a diminua consumul de combustibil cât se poate de mult. Funcționalitatea Stop-in-Gear este capabilă să oprească propulsorul în timpul deplasării și să îl repornească în doar 350 de milisecunde la viteze care trec de 15 km/h, 20 km/h sau 25 km/h, în funcție de setările alese de fiecare conducător auto.

Pe lângă sistemul hibrid de propulsie, Focus vine echipat acum cu un nou instrumentar digital de bord, cu diagonala de 12,3 inch, despre care Ford susține că redă imagini mai clare și oferă posibilitatea de prioritizare a informațiilor afișate. De asemenea, un modem FordPass Connect le va permite șoferilor să primească notificări specifice tehnologiei Local Hazard Information, referitoare la posibilele accidente sau lucrări efectuate pe traseul care urmează a fi parcurs.

Opțiunile de propulsie EcoBoost Hybrid pot fi comandate pentru toate versiunile și nivelurile de echipare incluse în gama Ford Focus.

Comments are closed.