Ford EcoSport facelift – Nivel superior de confort

Ford EcoSport facelift oferă o experienţă dinamică optimizată cu ajutorul sistemului Ford Intelligent All Wheel Drive. Această tehnologie este oferită în combinaţie cu noul motor diesel Ford EcoBlue de 1.5 litri şi cu o cutie manuală cu şase trepte, oferind 125 CP şi un cuplu de 300 Nm. Consumul mixt este de 4,5 litri/100 km, în timp ce emisiile de CO2 ajung la 119 g/km.

Sistemul Intelligent All Wheel Drive măsoară constant nivelul de aderenţă al fiecărei roţi la nivelul suprafeţei de rulare şi poate ajusta nivelul cuplului până la 50/50 între puntea faţă şi puntea spate în sub 20 de milisecunde - de 20 de ori mai rapid decât timpul de care are nevoie un om să clipească. Sistemul transferă rapid cuplul între cele patru roţi şi livrează un nivel de stabilitate care inspiră siguranţă pe şosea în special în condiţii de aderenţă precară.

Noul motor diesel EcoBlue de 1.5 litri este conceput pentru a livra un nivel superior de putere şi performanţe îmbunătăţite în condiţiile unui nivel scăzut de emisii CO2. Rafinatul motor cu patru cilindri oferă tehnologii inovatoare precum:

* recircularea gazelor de evacuare la presiune coborâtă combinată cu răcirea cu apă a aerului de supraalimentare duce la o combustie mai eficientă şi la emisii scăzute;

* un colector de admisie integrat care optimizează circulaţia aerului;

* turbocompresie cu inerţie termică redusă care oferă un răspuns mai rapid şi mai uşor controlabil al turbinei. Materialele utilizate în această zonă a motorului sunt preluate din industria aeronautică şi sunt concepute special pentru a face faţă provocărilor la temperaturi foarte ridicate;

* un sistem de injecţie de înaltă presiune mai rapid, mai silenţios şi care oferă o livrare mai precisă a carburantului.

O versiune cu tracţiune faţă a motorului diesel EcoBlue de 1,5 litri şi 125 CP este cuplată cu o transmisie manuală cu coeficient de frecare redus pentru a oferi un consum şi mai mic şi emisii şi mai coborâte. Motorul diesel Ford TDCi de 1,5 litri care dezvoltă 100 CP combinat cu roţi motrice faţă şi cu o nouă cutie manuală cu şase trepte a fost disponibil încă de la lansarea modelului.

În ofertă este inclus şi multipremiatul motor pe benzină 1.0 EcoBoost, disponibil în versiuni cu transmisie manuală cu şase trepte care dezvoltă 140 CP, 125 CP şi – de la mijlocul anului 2018 – 100 CP. Varianta de 125 CP cu transmisie automată cu şase trepte oferă clapete în spatele volanului pentru o schimbare mai confortabilă a treptelor pe modul manual.

EcoSport facelift continuă să ofere setări ale suspensiilor şi ale direcţiei ajustate special pentru clienţii din Europa, cu un profil optimizat al amortizoarelor, arcurilor, al raportului de direcţie, al punţii spate cu bară de torsiune, al setărilor sistemului ESP şi al nivelului de asistenţă la nivelul direcţiei.

Design robust şi rafinat

Ford EcoSport oferă un design exterior îndrăzneţ şi dinamic, propriu SUV-urilor Ford, reflectând liniile lui Kuga şi ale lui Edge.

O capotă sculptată cu o zonă centrală bombată este garanţia unei părţi frontale curate, subliniată de faptul că stropitoarele de parbriz încălzite se află ascunse sub buza superioară a capotei. Designul părţii anterioare este dominat de un nou format al grilei trapezoidale şi de blocurile optice angulare individualizate care acum găzduiesc un sistem de iluminare HID (High Intensity Discharge) şi încorporează lumini de zi LED elegante. Compartimentul angular al luminilor de ceaţă completează un semiprofil frontal inspirat şi desenat pentru a anticipa caracterul aventuros al maşinii.

Spoilerul posterior şi designul stopurilor au fost şi ele revizuite cu scopul de a oferi o imagine sculpturală mai curată.

Noul design al jantelor cu diametrul de 17 şi 18 inch completează caracterul dur şi sportiv al maşinii, jantele fiind la oferit de asemenea în mai multe variante de culoare şi textură: Magnetic Low Gloss, Shadow Silver, Flash Grey şi High Gloss Black. Clienţii vor avea la dispoziţie în continuare opţiunea roţii de rezervă montate pe hayon, un element distinctiv al lui EcoSport.

EcoSport este oferit cu un interior al cărui rafinament este de nivel superior, comenzile uşor de utilizat şi materialele moi la atingere completând consola centrală nouă şi desenată ergonomic, cu puţine butoane fizice, concepută astfel pentru a facilita operarea funcţiilor maşinii. Scaunele au primit un design nou şi sunt optimizate pentru un confort mai ridicat pe locurile frontale şi pe cele posterioare, oferind o calitate percepută superioară cu ajutorul tapiţeriei mixte piele-textil. Pasagerii pot să asorteze ambianţa generală a maşinii cu propria stare de spirit cu ajutorul iluminării ambientale ajustabile, opţiune care este disponibilă în şapte culori.

Habitaclul beneficiază de o serie de soluţii inteligente de depozitare, inclusiv o podea a portbagajului ajustabilă pe înălţime care poate fi ridicată pentru a oferi un compartiment ascuns voluminos dedicat bagajelor sau poate fi coborâtă pentru a creşte capacitatea portbagajului la 334 de litri. Consola centrală nouă oferă o cotieră retractabilă şi culisantă integrată care în interior găzduieşte un spaţiu de depozitare ideal pentru tablete sau pentru alte obiecte de mici dimensiuni.

Gama noului EcoSport include în premieră varianta sportivă EcoSport ST-Line, disponibilă în echiparea standard cu spoilere şi praguri laterale unice inspirate din familia modelelor Ford Performance, cu bare de plafon şi rame negre pentru blocurile optice frontale, cu jante Dark Tarnish de 17 inch, cu embleme ST-Line, cu plafon şi oglinzi laterale contrastante. La interior, această versiune oferă un volan ST-Line unic cu partea inferioară teşită şi îmbrăcat în piele. Scaunele cu tapiţerie parţial din piele beneficiază de inserţii Miko®-Dinamica – un material special de tip „piele întoarsă” fabricat din poliester reciclat – şi de cusături de culoare roşie. Pachetul ST-Line este completat pe EcoSport de schimbătorul de viteză şi de mânerul frânei de mână îmbrăcate în piele, de pragurile ST-Line şi de pedalierul sport din oţel.

Tehnologie sofisticată pentru asistarea şoferului

EcoSport facelift oferă o poziţie înaltă la volan şi binecunoscutul caracter dinamic al modelelor Ford, plusând cu o experienţă de şofat mai uşoară şi mai plăcută atinsă cu ajutorul tehnologiilor avansate.

Sistemul de comunicare şi multimedia SYNC 3 este compatibil cu Apple CarPlay şi Android Auto. SYNC 3 este oferit cu ajutorul unui ecran tactil color de 8 inch care este aşezat deasupra planşei de bord şi poate fi operat cu ajutorul gesturilor pinch şi swipe, cunoscute din lumea telefoanelor mobile. SYNC 3 este oferit şi în compania opţiunii ecranului tactil color de 6,5 inch. De asemenea, un display color de 4,2 inch le oferă clienţilor conectivitatea Bluetooth şi două porturi USB.

Noul pachet audio B&O PLAY oferă o experienţă acustică înaltă. Cu ajutorul a 10 incinte acustice, implicit un subwoofer montat în portbagaj şi o boxă dedicată sunetelor de frecvenţe medii montată pe bord, sistemul a fost calibrat special pentru EcoSport şi este controlat cu ajutorul unui amplificator digital de procesare a semnalului care oferă o calibrare precisă şi un mixaj audio superior, implicit un mod Surround Sound.

EcoSport este prezentat în premieră cu un sistem Cruise Control cu limitator cu viteză ajustabil care îi ajută pe şoferi să menţină maşina în limitele legale de viteză şi cu o cameră de marşarier ce transformă manevrele de parcare, care devin mai sigure şi mai eficiente.

Comutatorul automat de fază lungă şi senzorii de ploaie preiau o parte dintre responsabilităţile şoferului şi îi permit acestuia să se concentreze mai bine la şosea, în timp ce volanul încălzit şi Controlul electronic automat al temperaturii îmbunătăţesc şi mai mult nivelul de confort. Oferta tehnologică a lui EcoSport este completată de instrumentarul digital cu diagonala de 4,2 inch prin care pot fi accesate foarte uşor informaţiile-cheie ale călătoriei, în timp ce oglinzile rabatabile sunt încălzite pentru a putea fi dezgheţate mult mai uşor în dimineţile reci.

Suita de sisteme de asistenţă include Blind Spot Information System, care poate să-l notifice pe şofer în legătură cu alte vehicule care se apropie în unghiul mort, şi Roll Stability Control, care ajustează cuplul dezvoltat de motor şi forţele de frânare pentru a-i ajuta pe şoferi să menţină controlul maşinii.

Comments are closed.