Ford celebrează construirea a 10 milioane de modele Mustang

Compania americană Ford anunță că a produs 10 milioane de unități ale modelului Mustang, despre care se știe că este cel mai bine vândut automobil sport din ultimii 50 de ani de pe teritoriul Americii și cel mai popular vehicul sport din lume din ultimii 3 ani.

Unitatea cu numărul 10 milioane a fost construită în cadrul uzinei din Flat Rock, Michigan, are caroseria vopsită în nuanța Wimbledon White și dispune de motorul V8 cu 460 CP, alături de o cutie de viteze manuală cu șase trepte și numeroase tehnologii de asistență a șoferului.

Primul exemplar de serie al mașinii sport Mustang a fost asamblat în anul 1964 și avea aceeași culoare, iar propulsia era asigurată pe atunci de un motor V8 cu 164 CP, conectat la o transmisie cu trei trepte de viteză.

„Mustang este inima și sufletul acestei companii și este extrem de apreciat în toată lumea. Mă bucur la fel de mult să văd un Mustang pe străzile din Detroit, Beijing sau Londra cum m-am bucurat când mi-am cumpărat prima mașină – un Mustang coupé din 1966 pe care l-am condus prin țară în adolescență”, a declarat Jim Farley, președintele Ford.

Pe parcursul celor 54 de ani de istorie, Mustang a mai fost asamblat la San Jose (California) și Metuchen (New Jersey), pe lângă fabrica originală de la Dearborn (Michigan).

Ford a vândut peste 38.000 de unități Mustang în Europa începând din 2015, atunci când legendarul model a fost lansat pentru prima dată pe piețele din regiune. Clienții au posibilitatea de a alege propulsorul V8 de 5 litri cu 450 CP și transmisia automată cu zece trepte care îi permit mașinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde, cu un consum mediu de combustibil de 12,1 litri / 100 km.

Comments are closed.