Ford a confirmat că modelul Mustang Mach 1 va fi disponibil și în Europa

Pentru prima dată în istorie, vehiculul de înaltă performanță Mustang Mach 1 va putea fi achiziționat și de către clienții din Europa, potrivit unui anunț oficial făcut de compania americană Ford. Informația a fost dezvăluită la sfârșitul săptămânii trecute, odată cu debutul european al mașinii, în cadrul evenimentului Goodwood SpeedWeek, desfășurat în Marea Britanie.

Mustang Mach 1 este echipat cu o versiune capabilă să dezvolte 460 CP și un cuplu maxim de 529 Nm începând cu 4.600 rpm a motorului din aluminiu V8, pe benzină, de 5 litri, modificată în așa fel încât să ofere performanțe îmbunătățite atât pe circuit, cât și pe drumurile publice. Acest propulsor preia multe dintre tehnologiile aflate în structura unității folosite de modelul Mustang Shelby GT350 – disponibil doar pe piața nord-americană – la care se adaugă un software recalibrat de management al motorului. În plus, clienții au posibilitatea de a opta pentru o cutie de viteze manuală cu șase trepte TREMEC și o transmisie automată cu zece rapoarte, în funcție de preferințe.

Pe lângă numeroasele elemente de natură tehnică menite să îi sporească performanța, noul Mustang Mach 1 beneficiază de un stil exterior care amintește de automobilele din ani ’60 și ’70, datorită capotei cu design curajos, dungilor laterale și jantelor din aliaj cu diametrul de 19 inch. Mai mult decât atât, fiecare exemplar al acestei ediții speciale va fi disponibil într-o combinație unică de opt culori pentru a aminti de mașinile originale.

Lista de comenzi pentru noul Ford Mustang Mach 1 ar urma să fie deschisă în prima jumătate a anului 2021.

Comments are closed.