Ferrari SP38 – Unicat

Marca italiană Ferrari informează că a construit un automobil unicat, la solicitarea unuia dintre cei mai dedicaţi clienţi ai săi, pornind de la şasiul şi trenul de rulare utilizate de modelul 488 GTB.

Vehiculul rezultat poate fi condus atât pe circuit, cât şi pe drumurile publice, fiind dezvoltat de specialiştii centrului de design deţinut de Ferrari. Exteriorul lui a fost acoperit cu trei straturi de vopsea metalizată de culoare roşie şi se îndepărtează destul de mult de estetica maşinii originale.

Greutatea versiunii SP38 pare să fie concentrată pe puntea spate, în timp ce în faţă au fost instalate blocuri optice noi, ceva mai înguste comparativ cu farurile regăsite la 488 GTB, pentru un aspect mai agresiv, iar luminile de rulare pe timp de zi au fost mutate pe bara de protecţie.

Sub capotă se află acelaşi motor V8 twin-turbo de 3,9 litri capabil să genereze 670 CP şi un cuplu de 760 Nm, permiţând accelerarea de la 0 la 100 km/h în doar 3 secunde şi atingerea vitezei maxime de 330 km/h.

Comments are closed.