Ferrari prezintă noua versiune Portofino M

Marca italiană Ferrari anunță lansarea primului său vehicul de după perioada în care activitatea companiei a fost suspendată temporar pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Noul automobil este simbolul unei călătorii de redescoperire a valorilor și constituie un punct de cotitură pentru celebrul brand în drumul său de promovare a inovațiilor cu respectarea tradiției.

Versiunea Portofino M își propune să evidențieze încă o dată dorința constructorului auto italian de a crea produse cât mai apropiate de perfecțiune. Emblema „M” este o abreviere a termenului „Modificata”, această nomenclatură fiind utilizată de Ferrari pentru mașinile care au trecut printr-o evoluție și oferă o îmbunătățire semnificativă a performanțelor.

Propulsorul de 3.855 cc instalat în structura noului model Portofino M aparține familiei V8 turbo care a obținut titlul „Motorul Internațional al Anului” de patru ori consecutiv, în perioada 2016 - 2019. Unitatea este capabilă să dezvolte 620 CP la 7.500 rpm, cu 20 CP mai mult decât în cazul variantei standard Portofino. De asemenea, propulsorul vine însoțit de o transmisie cu opt trepte de viteză complet nouă, optimizată în așa fel încât să elimine efectul de turbo-lag și să diminueze consumul de combustibil.

Echipa de design a avut ca principal scop să asigure o coerență între stilul exterior și cel interior, să micșoreze greutatea totală a vehiculului și să creeze un habitaclu mai spațios. Printre elementele care se remarcă la interior se află banda orizontală din aluminiu care separă intrumentarul de bord și fantele de ventilație de ecranul tactil cu diagonala de 10,25 inch amplasat pe consola centrală.

Noul Ferrari Portofino M își propune să ofere o combinație excepțională între plăcerea de a conduce, performanță, agilitate și versatilitate pentru a se adapta perfect la o varietate de contexte.

Comments are closed.