Ferrari nu plănuiește o versiune electrificată a modelului Roma

Compania italiană Ferrari a anunțat că are de gând să lanseze 15 automobile noi sau îmbunătățite în următorii cinci ani. Însă această listă nu va include variante hibrid ale modelelor Roma și Portofino, cel puțin nu în cadrul generațiilor actuale.

Potrivit revistei britanice Autocar, platforma pe care se bazează cele două vehicule nu a fost dezvoltată în așa fel încât să poată susține tehnologii electrificate de propulsie. Adăugarea unor motoare electrice și a unor pachete de baterii în interiorul unei arhitecturi unde există deja o unitate termică nu este o sarcină deloc ușoară, fiind necesare numeroase modificări pentru crearea unui sistem funcțional.

Informația cu privire la decizia de a nu include în gamă o versiune hibrid a modelului Roma a fost dezvăluită cu ocazia unui eveniment de presă organizat recent pentru lansarea acestui automobil, despre care se știe că utilizează un motor V8 twin-turbo de 3,9 litri capabil să genereze 612 CP.

În schimb, se presupune că Ferrari a luat decizia de a instala un sistem hibrid format dintr-un motor V6 în structura mașinii sport care va avea rolul de a înlocui supercar-ul F8 Tributo.

Comments are closed.