Ferrari amână lansarea modelului plug-in hybrid SF90 Stradale

Marca italiană Ferrari s-a văzut nevoită să reprogrameze evenimentul de debut al noului automobil plug-in hybrid SF90 Stradale din cauza întârzierilor de producție provocate de măsurile restrictive impuse pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Modelul ar fi trebuit să aibă lansarea oficială în prima jumătate a anului 2020, însă momentul a fost amânat deoarece pentru construirea lui sunt necesare mai mult de 2.000 de componente noi pe care furnizorii nu au putut să le livreze la timp.

„Suntem încrezători că primele exemplare vor ajunge la clienți în ultimul trimestru din 2020 și că toate activitățile își vor relua cursul obișnuit în scurtă vreme”, a declarat Louis Camilleri, CEO-ul Ferrari, în cadrul unei conferințe la care au participat investitorii firmei.

Ferrari a suspendat producția în cadrul uzinelor sale din Maranello și Modena în luna martie. Deși fabricile și-au reluat activitatea încă din mai, compania italiană a livrat cu 48% mai puține mașini în cel de-al doilea trimestru din 2020 decât în aceeași perioadă a anului trecut, notează publicația britanică Autocar.

SF90 Stradale a fost dezvăluit în mai 2019, fiind cel mai puternic și mai rapid model de serie construit de Ferrari până acum. El dezvoltă aproximativ 1.000 CP cu ajutorul unui motor V8 twin-turbo de 3.990 cc, la care se adaugă trei propulsoare electrice însoțite de o baterie litiu-ion de 7,9 kWh. Două dintre unitățile electrice au fost amplasate în față, iar cel de-al treilea a fost poziționat în spate, între motorul termic și cutia de viteze, pentru a se obține un sistem de tracțiune integrală. Drept urmare, mașina are nevoie de numai 2,5 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, viteza maximă atinsă fiind de 340 km/h.

Citiți aici și alte informații despre noul Ferrari SF90 Stradale.

Comments are closed.