Familia Bentley Bentayga va fi extinsă cu ajutorul unei variante Speed

Constructorul auto britanic Bentley va extinde gama SUV-ului Bentayga, în prima jumătate a acestui an, prin intermediul unei versiuni Speed care își propune să ofere un echilibru perfect între performanță și lux.

Bentayga Speed va adopta motorul pe benzină W12 twin-turbo de 6 litri, modificat în așa fel încât să dezvolte 650 CP în loc de 600 CP. Propulsorul va fi conectat la o propulsie automată cu opt rapoarte și va permite accelerarea de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde, precum și atingerea vitezei maxime de 305 km/h, relatează publicația britanică Autocar.

Reviziile efectuate de Bentley asupra șasiulului utilizat de Bentayga au rolul de a îmbunătăți performanțele vehiculului însă fără a influența în mod negativ nivelul de confort. Materialele și finisajele interioare vor fi de cea mai bună calitate, iar la exterior vor fi preluate câteva elemente de design de la modelul Continental GT Speed.

La scurtă vreme după dezvăluirea variantei Speed, Bentley va lansa spre vânzare derivata hibridă plug-in a SUV-ului Bentayga, prevăzută cu o unitate electrică alături de un motor turbo V6 de 3 litri, pe benzină.

Comments are closed.