F1 — Final incandescent

Galerie foto

Cine ar fi putut bănui, deşi ne-am exprimat oarecare speranţe, că sfârşitul sezonului în Formula 1 va deveni unul atât de dens, şi nu doar ca programare a curselor? Lupta pentru titlul piloţilor s-a schimbat dintr-odată, cu un Sebastian Vettel de neoprit, după ce la debutul sezonului era de nerecunoscut. Germanul, consecvent tenacităţii caracteristice naţiei sale, a revenit spectaculos, şi la propriu şi la figurat, plasându-se pe prima poziţie a ierarhiei şi având şanse mari să ia al treilea titlu consecutiv.

La Abu Dhabi, cursă câştigată, în tonul întrecerii din acest sezon, adică imprevizibil, de Kimi Raikkonen, revenit în F1 după o aventură nu prea fericită în WRC, eroul principal a fost Vettel, pornit de la boxe în cursă şi clasat al treilea, după Kimi şi Alonso, suficient pentru a mai păstra un avantaj de 10 puncte în ierarhie înaintea penultimului Mare Premiu al anului, o premieră, ca multe altele în ultima vreme, la Austin, Texas.

Va fi un duel interesant pe noul circuit american, care, poate, va lămuri lucrurile. Dacă nu cumva ele sunt deja lămurite. Vettel are 255 puncte, Alonso 245, iar, teoretic posibilul campion mondial, dacă cei doi se împiedică, Kimi Raikkonen 198 puncte.

La echipe, în schimb, Red Bull poate să pună şampania la rece, fără nici o emoţie, team-ul austriac având matematic titlul în buzunar.

Comments are closed.