Ediția specială Ford Mustang Mach 1 ar putea fi vândută la nivel global

Potrivit unor informații recente, noul Ford Mustang Mach 1 va fi comercializat și în afara Statelor Unite, spre deosebire de modelul Shelby GT350 – pe care îl va înlocui în mod indirect și care a fost disponibil doar pe piața americană.

Ford susține că noul automobil va crea o punte de legătură între versiunea standard Mustang și derivata de înaltă performanță GT500 optimizată de Shelby, după ce varianta GT350 va ieși din producție, spre sfârșitul acestui an. Lansarea globală a noului Mustang Mach 1 nu a fost confirmată oficial până acum, dar surse apropiate companiei americane au dezvăluit că acest pas important va avea loc în viitorul apropiat, relatează publicația britanică Autocar.

Vehiculul va beneficia de un design exterior modificat și orientat către performanță. Zona frontală a fost construită în așa fel încât să îmbunătățească eficiența aerodinamică și se remarcă în primul rând prin grila radiatorului prevăzută cu inserții tridimensionale, farurile cu aspect retro și fantele de ventilație de mari dimensiuni. Deplasarea se realizează cu ajutorul unor jante din aluminiu de 19 inch și design în cinci spițe, iar punerea în mișcare este asigurată de un motor V8 de 5 litri capabil să dezvolte 473 CP și un cuplu maxim de 570 Nm. Grație acestui propulsor, accelerarea de la 0 la 100 km/h se efectuează în doar 4,3 secunde, iar viteza maximă atinsă este de 250 km/h.

În mod standard, puterea este transmisă către roțile din spate prin intermediul unei cutii manuale de viteze cu șase rapoarte furnizată de Shelby. O transmisie automată cu zece trepte de viteză este disponibilă opțional.

Noul Ford Mustang Mach 1 este așteptat să ajungă în showroom-urile din SUA și Canada în primăvara anului 2021.

Comments are closed.