Ediția din 2021 a Salonului Auto de la Geneva s-ar putea desfășura într-un alt format

Potrivit unor informații recente, organizatorii Salonului Auto Internațional de la Geneva pun la cale o versiune modificată a celui mai prestigios eveniment din industrie pentru a avea loc în primăvara anului viitor.

La scurtă vreme după anularea ediției din 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, fundația responsabilă de coordonarea tuturor activităților asociate expoziției Geneva International Motor Show (GIMS) a luat decizia de a suspenda și evenimentul din 2021. Însă planul s-a schimbat între timp, conform publicației Automotive News Europe, astfel că ediția de anul viitor a Salonului Auto de la Geneva ar urma să se desfășoare într-un alt format.

Mai exact, show-ul se va întinde pe durata a numai trei zile – în loc de 15, așa cum era anterior – și se va adresa doar reprezentanților mass-media. Evenimentul se va derula tot în incinta centrului Palexpo și va include o combinație de elemente fizice și virtuale, asemenea conferințelor de presă difuzate simultan și în mediul online.

„Această perioadă de tranziție reprezintă o oportunitate pentru noi să ne reinventăm profesia, să ne dezvoltăm evenimentele și să creăm noi platforme pentru a aduce oamenii împreună atât în persoană, cât și în mediul virtual”, se precizează într-o broșură promoțională trimisă redacției Automotive News Europe de către reprezentanții centrului Palexpo.

În plus, fundația organizatoare a pus la dispoziția producătorilor auto trei pachete diferite, cu prețuri variind între 150.000 și 750.000 de franci elvețieni, însă nicio companie nu și-a confirmat participarea până acum, notează revista britanică Autocar. Cel mai scump dintre pachete ar urma să permită crearea unui stand în care să fie expuse patru mașini și participarea unui număr de până la 100 de jurnaliști.

Comments are closed.