Ediția din 2020 a Salonului Auto de la Geneva a fost anulată!

Organizatorii Salonului Auto Internațional de la Geneva au anunțat în mod oficial că ediția din acest an a prestigiosului eveniment a fost anulată ca urmare a faptului că autoritățile elvețiene au interzis toate acțiunile publice la care participă mai mult de 1.000 de persoane.

„Regretăm să vă anunțăm că ediția din 2020 a Salonului Auto de la Geneva a fost anulată. Este o situație de forță majoră”, a declarat Maurice Turrettini, președintele fundației responsabile de organizarea expoziției auto, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc vineri, 28 februarie.

Conform publicației Automotive News Europe, evenimentul de la Geneva nu va fi amânat pentru o dată ulterioară. „Show-ul nu poate fi amânat. Nu este posibil. Este prea mare. Nu este fezabil”, a subliniat Olivier Rihs, directorul Salonului Auto de la Geneva.

În cursul dimineții de vineri, ministrul elvețian al Sănătății, Alain Berset, a informat că desfășurarea tuturor evenimentelor la care participă mai mult de 1.000 de persoane este strict interzisă în următoarea perioadă. Măsura va fi pusă în aplicare cel puțin până la data de 15 martie, ca o consecință directă a răspândirii extrem de rapide a noului coronavirus.

Ediția din 2020 a Salonului Auto Internațional de la Geneva ar fi trebuit să înceapă în data de 3 martie, cu două zile dedicate reprezentanților mass-media din întreaga lume. În intervalul 5 - 15 martie, expoziția urma să fie deschisă publicului.

Comments are closed.