DS Automobiles lansează un nou sedan de segment premium

După modelele DS 7 Crossback și DS 3 Crossback, divizia premium a grupului francez PSA dezvăluie acum un sedan de mari dimensiuni pe care îl va comercializa la nivel global. Noul vehicul DS 9 are 4,93 metri lungime și 1,85 metri lățime, la baza sa aflându-se o versiune cu ampatamentul extins a platformei EMP2 din dorința de a crea un interior extrem de spațios și pentru pasagerii din spate.

Pentru început, sedanul DS 9 va putea fi comandat cu noul sistem de propulsie plug-in hybrid E-Tense, alcătuit dintr-o unitate electrică și un motor PureTech turbo pe benzină, care dezvoltă o putere combinată de 225 CP. Unitatea electrică vine însoțită de o transmisie automată cu opt rapoarte și este capabilă să genereze 80 kW (110 CP), alături de un cuplu de 320 Nm. Ea este folosită pentru plecarea de pe loc, îmbunătățirea accelerației la orice viteze de rulare și deplasarea cu zero emisii de noxe la viteze de până la 135 km/h.

Modul electric este ales automat la plecarea de pe loc pentru maximizarea eficienței. El este completat de un mod Hybrid, al cărui rol este acela de a controla diferite tipuri de energie și a permite rularea 100% electrică, 100% pe benzină sau într-o combinație dintre cele două, în funcție de situație.

În plus, mașina include o baterie cu o capacitate de 11,9 kWh cu ajutorul căreia deplasarea fără emisii de noxe se poate realiza pe o distanță de 40 - 50 km, conform standardelor WLTP. Această baterie este reîncărcată pe durata fazelor de frânare și decelerare prin intermediul unui sistem de recuperare a energiei.

Oferta va cuprinde în scurtă vreme și alte două opțiuni de propulsie E-Tense, una dintre ele cu 250 CP, iar cea de-a doua urmând să livreze 360 CP și să dispună de tracțiune integrală. Mai mult decât atât, clienții vor putea alege și un motor pe benzină PureTech în stare să genereze 225 CP, conectat la o transmisie automată cu opt trepte de viteză.

Noul sedan premium DS 9 va fi produs în China și va fi livrat clienților din lume începând cu a doua jumătate a anului 2020.

Comments are closed.