DS 3 Crossback își face apariția în industria auto

Marca franceză DS, parte a grupului PSA alături de Citroën, Peugeot și Opel, a dezvăluit oficial noul model DS 3 Crossback, despre care anunță că îmbină calitățile unei citadine cu abilitățile unei mașini ce poate fi condusă fără probleme pe distanțe lungi.

SUV-ul compact de clasă premium este construit pe baza arhitecturii CMP (Common Modular Platform), are 4.118 mm lungime, 1.791 mm lățime, 1.534 mm înălțime și se deplasează în mod standard cu ajutorul unor jante de 18 inch. Zona frontală se remarcă prin grila de mari dimensiuni a radiatorului, forma distinctivă a luminilor de rulare pe timp de zi și farurile Matrix LED Vision.

Compania a acordat o atenție deosebită tuturor detaliilor astfel că mânerele ușilor sunt escamotabile, nu este vizibil cauciucul folosit pentru a preveni pătrunderea apei în interior pe lângă geamuri, iar liniile caroseriei sunt extrem de fluide.

Interiorul are un design modern și dispune de piele Nappa și Alcantara, numeroase cusături cu rol decorativ, volan îmbrăcat în piele și o varietate de elemente cromate.

Clienții noului DS 3 Crossback vor avea la dispoziție motorizări diesel, pe benzină și electrice. Versiunea complet electrică va fi lansată pe piață în cea de-a doua jumătate a anului 2019 și va fi prevăzută cu un motor de 100 kW (136 CP), o baterie litiu-ion de 50 kW montată sub podea și un sistem de recuperare a energiei pe durata frânării și decelerării. Datorită acestor tehnologii, mașina va oferi o autonomie de peste 300 km conform normelor WLTP, respectiv de 450 km în ciclul NEDC, va genera un cuplu de 260 Nm și va accelera de la 0 la 100 km/h în 8,7 secunde.

Totodată, gama va include propulsorul PureTech pe benzină cu 155 CP alături de o transmisie automată EAT8, unitățile pe benzină PureTech de 100 CP și 130 CP, precum și motorul diesel BlueHDi de 1,5 litri cu 100 CP.

Comments are closed.