Daimler va construi motoare pentru modelele hibride alături de Geely

Mercedes-Benz plănuiește să transfere o parte din producția unităților pe benzină cu patru cilindri în China, ca parte a unui acord încheiat între Daimler și grupul chinez Geely. Cele două companii plănuiesc să dezvolte și să construiască împreună, începând din anul 2024, o familie nouă de propulsoare cu patru cilindri, pe benzină, care să fie instalate în structura viitoarele mașini hibride.

Informația a fost dezvăluită de publicația germană Handelsblatt și preluată de revista britanică Autocar. „Compania plănuiește să dezvolte un motor modular foarte eficient care va fi întrebuințat de viitoarea generație de modele hibride și va fi construit atât în Europa, cât și în China”, a declarat un purtător de cuvânt al grupului Daimler.

Nu se știe deocamdată câte motoare din această nouă serie vor fi asamblate pe teritoriul Chinei, dar se așteaptă ca numărul lor să fie de câteva sute de mii de unități pe an. Noile unități cu patru cilindri vor propulsa atât automobile din linia Mercedes-Benz, cât și vehicule ale brand-urilor care fac parte din grupul Geely, cum ar fi Volvo, Lynk&Co, Proton și Lotus.

Vestea privind planul de colaborare dintre cei doi mari producători auto vine la aproximativ doi ani după achiziția a 50% dintre acțiunile diviziei Smart de către compania asiatică. Noile modele din gama Smart vor fi dezvoltate și produse de Mercedes-Benz, în parteneriat cu Geely, pe teritoriul Chinei.

Comments are closed.