Daimler își propune să accelereze tranziția către mobilitatea electrică

În cadrul întâlnirii anuale, care s-a desfășurat în această săptămână, oficialii grupului german Daimler au anunțat că vor accelera tranziția către mașinile electrice datorită faptului că tendința pozitivă din 2021 s-a menținut și în primul trimestru din 2021.

„În prezent, Daimler are cea mai vastă gamă electrică din industria auto – de la mașini de oraș la camioane de mare tonaj. Însă nu este de ajuns pentru noi. Vrem să accelerăm electrificarea portofoliului. În urmă cu aproximativ doi ani am prezentat planul Ambition2039. Ne dorim o flotă de mașini noi neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2. Ne propunem să atingem acest obiectiv mai devreme”, a declarat Ola Källenius, președintele consiliului de administrație al grupului Daimler și al companiei Mercedes-Benz.

Un criteriu extrem de important pentru evoluția mobilității electrice îl constituie o infrastructură publică eficientă de reîncărcare a bateriilor care să țină pasul cu nevoile consumatorilor. Pentru a îndeplini obiectivele stabilite de Comisia Europeană, în materie de emisii de CO2, Europa are nevoie de 3 milioane de stații publice de reîncărcare electrică până la sfârșitul acestui deceniu, potrivit estimărilor făcute de Daimler.

„În momentul de față nu avem nici o zecime din aceste stații. Trebuie să ne grăbim. Daimler, ca parte a industriei auto, va depune eforturi în acest sens. Spre exemplu, vom extinde rețeaua de încărcare Ionity. Sunt convins că dacă industria și politica lucrează mână în mână, vom progresa împreună”, a adăugat Källenius.

În acest an, Mercedes-Benz își va mări oferta de automobile complet electrice. Mașina compactă EQA va fi urmată de modelele EQS, EQB și EQE. Totodată, divizia Mercedes-Benz Vans se pregătește pentru extinderea portofoliului electric, astfel că spre finele anului 2021 va prezenta conceptele unor versiuni electrificate ale vehiculelor Citan și Clasa T. Daimler Trucks & Buses se concentrează, de asemenea, asupra mijloacelor de transport neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2, iar în toamna anului curent va demara producția de serie a modelului electric eActros, ideal pentru transportul și distribuția de mărfuri grele în interiorul orașelor.

Comments are closed.