Cum ar putea redeveni „leul” regele Iaşului

Piaţa autohtonă de maşini noi începea prin 2003 să urce din ce în ce mai consistent în turaţie, vânzările ieşene ale modelelor de import fiind dominate de Peugeot. Au fost câţiva ani în care „leul” a domnit ca un veritabil rege bazându-se la început pe designul lui 206, o maşină care a cucerit cu uşurinţă multe inimi şi care chiar şi acum ar putea sta alături de cele mai reuşite din clasa mică. În segmentul mediu, 406 se lupta cu mult succes cu maşinile germane, motorul său Diesel de 2.0 litri, silenţios pentru acea vreme, fiind printre preferatele ieşenilor. 306 avea şi el să cucerească destule premii în clasa compactă, iar 607 era nava-amiral care îşi propunea să arate cam tot ce putea constructorul francez în materie de rafinament.

Utilitarele au dat şi ele o mână de ajutor importantă pentru ca reprezentantul Peugeot la Iaşi să-şi conserve poziţia până când criza să se năpustească în Bucium precum un taifun. „Leul” părea a avea toate condiţiile pentru a ieşi din criză păstrându-şi coroana, dar cert este că bătea tot mai tare în retragere şi uşor-uşor a ieşit nu doar din top, ci şi din atenţia ieşenilor. Revirimentul nu s-a produs, iar într-o vreme în care ambiţiile PSA Peugeot Citroen au devenit din ce în ce mai mari era evident că şi cele ale importatorului pentru România, acelaşi ca şi acum cincisprezece ani, trebuiau să se situeze pe aceeaşi lungime de undă.

Decizia de a schimba reprezentantul la Iaşi probabil nu i-a fost uşoară, dar a fost facilitată de faptul că l-a găsit pe cel mai bun dealer care să-i apere interesele. Casa Auto a adăugat de la începutul anului Peugeot şi Citroen în portofoliul său care acum numără douăsprezece mărci. A funcţionat două săptămâni în Bucium pentru a face mai uşoară tranziţia spre showroom-ul de la Solo, iar primele succese în vânzări n-au întârziat să apară. Peugeot este bine pregătit acum şi la nivel de SUV-uri, nefiind deloc întâmplător că 3008 este „Maşina Anului” 2017 în Europa. Nici modelele Citroen nu sunt deloc de neglijat, o prezentare a gamei găsiţi în acest număr, dar vedetele sunt modelele care au „leul” ca vârf de lance, „leu” care de acum înainte îşi poate propune să redevină regele Iaşului.

Comments are closed.