Conceptul Seven prefigurează un viitor membru al familiei Hyundai Ioniq

Producătorul auto sud-coreean Hyundai prezintă conceptul Seven, prin intermediul căruia anunță iminenta lansare a viitorului SUEV (Sport Utility Electric Vehicle) inclus în gama Ioniq. Noul prototip va fi expus în cadrul AutoMobility din Los Angeles, în perioada 19 - 28 noiembrie.

După modelele concept『45』prezentat în 2019 și Prophecy, în 2020, Seven deschide noi orizonturi pentru Ioniq. Dezvoltarea gamei Hyundai dedicată autovehiculelor electrice contribuie la consolidarea angajamentului companiei de a ajunge la zero emisii până în anul 2045.

„Conceptul Seven reflectă viziunea creativă, dar și tehnologiile avansate care vor fi utilizate pentru dezvoltarea modelelor electrice ale gamei”, a declarat Jose Munoz, președintele diviziei Hyundai Motor North America. „Arhitectura inovatoare a interiorului, sistemul de propulsie eco și elementele revoluționare pentru siguranță și pentru confort prefigurează un viitor extraordinar pentru clienții de autovehicule Hyundai din clasa SUV”, a adăugat el.

Ioniq: gama dedicată autovehiculelor electrice

„Ioniq marchează o schimbare de paradigmă în ceea ce privește experiența de care beneficiază clienții de vehicule electrice. Modelul a fost conceput pentru a se adapta diferitelor stiluri de viață, în linie cu viziunea producătorului - Progress for Humanity. Seven reflectă abordarea Hyundai centrată pe nevoile clienților”, a declarat Thomas Schemera, vicepreședinte executiv și director global de marketing al Hyundai Motor Company.

Habitaclul oferă o mare libertate de mișcare. Seven a fost realizat pe platforma globală modulară Hyundai dedicată automobilelor electrice (E-GMP). Ampatamentul lung (3,2 m - datorită designului care poziționează roțile aproape de limitele exterioare); podeaua plată care permite explorarea unei alternative privind aranjarea tradițională a scaunelor – caracteristici specifice E-GMP – contribuie la maximizarea spațiului interior.

Aspectul impunător este subliniat de elemente aerodinamice, precum linia joasă a capotei, forma alungită a plafonului și jantele cu sistem Active Air Flaps. Arhitectura de iluminare, care urmărește direcția stilistică Parametric Pixels, încorporează tehnologia Welcome Light Sequence (care se activează în momentul pornirii autovehiculului). În comparație cu modelele clasice din segmentul SUV, configurația – scaune față pivotante și bancheta cu formă arcuită – permite personalizarea în funcție de condițiile de deplasare sau de modurile de condus autonom.

Conceptul „Universal Island” definește o consolă mobilă, pentru o mai mare libertate de mișcare. Seven oferă multiple opțiuni pentru confort, cum ar fi: interfața grafică multifuncțională „Smart Hub”, plafon panoramic cu ecran integrat (pe lângă afișarea unui conținut variat în funcție de preferințele pasagerilor, ecranul panoramic generează o atmosferă plăcută pe parcursul călătoriei), dar și minifrigider încorporat și compartimente pentru îngrijirea încălțămintei. Cabina minimalistă, ecranele integrate și luminile ambientale amplasate în interiorul portierelor transformă habitaclul într-un adevărat spațiu de relaxare.

Un mediu curat și sustenabil

Pentru dezvoltarea conceptului Seven au fost utilizate materiale reciclate și regenerabile. Bambusul, rășina și vopseaua bio folosite au la bază surse regenerabile, care contribuie la reducerea poluării generate prin intermediul procesului de producție. În plus, utilizarea pe scară largă a cuprului pentru proprietățile antimicrobiene asigură suprafețe curate în orice moment.

Sistemul „Hygiene Airflow” a fost conceput având ca sursă de inspirație funcția de gestionare a fluxului de aer utilizată pentru aeronavele de pasageri. Aceasta se activează în momentul în care calitatea aerului scade, chiar și atunci când autovehiculul staționează sau se încarcă.

Sistemul „UVC Sterilization” se activează după ce pasagerii părăsesc habitaclul. Maneta pentru controlul comenzilor, compartimentul de depozitare pentru scaunele din față și difuzoarele sunt escamotabile. Luminile UVC integrate asigură eliminarea virusurilor și a bacteriilor. De asemenea, bancheta și consola Smart Hub dispun de compartimente pentru dezinfectarea bunurilor personale depozitate.

Autonomie de peste 480 km

Datorită platformei E-GMP, Seven ofera o autonomie de peste 480 km și un sistem de încărcare ultra-rapidă (de la 10% până la 80% în aproximativ 20 de minute – cu încărcător de 350 kW).

XCIENT Fuel Cell și Ioniq 5 în cadrul AutoMobility LA

Cu această ocazie, camionul XCIENT Fuel Cell și modelul Ioniq 5 vor fi lansate pe piața din America de Nord. Hyundai a încheiat un parteneriat la nivel global pentru utilizarea camionului XCIENT în transportul comercial, peste 46 de unități fiind deja livrate clienților din Elveția. Acum va fi disponibil și în California, cea mai importantă piață din SUA pentru tehnologia fuel cell. Ioniq 5 este noul CUV 100% electric al gamei Hyundai. Versiunea cu tracțiune spate are o autonomie de 480 km.

*Notă: Seven este un concept, așadar specificațiile nu trebuie considerate ca fiind cele ale unui viitor model de serie.

Comments are closed.