Conceptul Mercedes-Maybach EQS oferă detalii despre un viitor SUV electric de lux

Prin intermediul noului concept EQS, divizia Mercedes-Maybach anunță că va include în linia sa de produse un SUV cu propulsie 100% electrică, bazat pe o arhitectură modulară dezvoltată de compania germană Mercedes-Benz special pentru vehiculele de lux. Platforma va servi drept bază și pentru un alt SUV electric, programat să intre în producție în anul 2022, înaintea celui creat de Mercedes-Maybach. Viitorul model va garanta deplasări în condiții optime de confort și relaxare, cu o autonomie de până la 600 km, conform standardelor WLTP.

Prototipul dezvăluit de Mercedes-Maybach cu prilejul ediției din 2021 a Salonului Auto Internațional de la München este foarte apropriat de versiunea finală. El se remarcă prin caroseria vopsită în două culori diferite, la care se adaugă jantele din aliaj cu diametrul de 24 inch, blocurile optice înguste și numeroasele elemente cromate.

Unul dintre detaliile care se evidențiază încă de la prima vedere este display-ul curbat MBUX Hyperscreen, care se întinde pe aproape toată lățimea vehicului și este alcătuit în realitate din trei ecrane diferite acoperite de un strat de sticlă. Pasagerul din dreapta conducătorului auto are posibilitatea de a controla câteva funcții ce țin de entertainment de pe ecranul OLED cu diagonala de 12,3 inch amplasat în fața sa. Însă o cameră video interioară monitorizează comportamentul șoferului și ajustează conținutul afișat în cazul în care observă că îi este distrasă atenția.

„Conceptul Mercedes-Maybach EQS simbolizează transformarea acestui brand de lux într-o marcă mult mai progresivă, cu un viitor electric. La fel ca orice Maybach, el reprezintă luxul sofisticat în toate aspectele sale. Conceptul apropiat de producție este dovada că tehnologia electrică de propulsie și ecranul inovator de infotainment MBUX Hyperscreen se îmbină perfect cu măiestria Maybach. Această combinație de detalii alese cu meticulozitate creează o experiență unică în industria auto. Odată cu SUV-ul electric de serie, ne vom extinde aspirațiile de lider din segmentul de lux și în sectorul mobilității electrice”, a declarat Philipp Schiemer, membru în consiliul de administrației al companiei Mercedes-Benz.

Principalii clienții ai diviziei Mercedes-Maybach sunt din China, Rusia, Coreea de Sud, SUA și Germania, iar media lor de vârstă a început să scadă în ultimii ani, astfel că și definiția luxului trebuie să se modifice.Comments are closed.