Conceptul Hyundai Vision T anunță un viitor SUV plug-in hybrid

Marca sud-coreeană Hyundai a prezentat, în cadrul ediției din acest an a Salonului Auto de la Los Angeles, noul prototip inovator Vision T, care adoptă forma unui SUV cu propulsie plug-in hybrid. Acesta este cel de-al șaptelea concept dezvoltat de experții Centrului de Design Hyundai, cu scopul de a evidenția o evoluție a limbajului stilistic „Sensuous Sportiness”, implementat de compania asiatică la nivel global.

Automobilul are caroseria vopsită într-o nuanță mată de verde și este prevăzut cu un sistem de propulsie plug-in hybrid, reflectând astfel dorința brand-ului Hyundai de aduce pe piață produse care vin în echilibru cu mediul înconjurător.

Conceptul Vision T are exteriorul conturat în jurul ideii de dinamism și își propune să prefigureze un crossover urban ce ar putea fi inclus în portofoliul companiei asiatice în viitorul apropiat. El se remarcă în primul rând prin capota alungită, plafonul coborât și ampatamentul de mari dimensiuni, la care se adaugă liniile prominente și ușor ascuțite ale caroseriei.

Cele două teme stilistice aflate la baza acestui vehicul se numesc „Parametric Fantasy” și „Transcendent Connectivity”. Hyundai precizează și că blocurile optice din spate au ca sursă de inspirație elementele regăsite la recent dezvăluitele automobile Le Fil Rouge și Grandeur Face Lift.

În plus, grila frontală are un design dinamic, fiecare celulă a ei mișcându-se în momentul în care conceptul Vision T se deplasează, pentru a optimiza ventilarea sistemului de propulsie, aerodinamica și eficiența.

Comments are closed.