Conceptul Bentley EXP 100 GT își propune să evidențieze viitorul mobilității de lux

Marca britanică Bentley a ales să își aniverseze centenarul prin dezvăluirea unui vehicul care are rolul de a prezenta viziunea companiei cu privire la mobilitatea de lux a viitorului. Conceptul EXP 100 GT a fost construit pe baza unei platforme complet electrice, încorporează perfect ADN-ul companiei Bentley și vrea să ofere deplasări în condiții maxime de confort, indiferent dacă este condus sau este lăsat să ruleze autonom.

EXP 100 GT este un coupé cu două uși prin intermediul căruia Bentley furnizează detalii despre modul în care își imaginează că va arăta un Grand Tourer dedicat clienților din anul 2035. În consecință, pe lângă designul modern, el dispune de elemente de inteligență artificială care se asigură că mașina le va livra pasagerilor emoții și experiențe extraordinare.

„Bentley EXP 100 GT reprezintă genul de mașini pe care vrem să le construim în viitor. La fel ca modelele Bentley emblematice din trecut, această mașină se conectează cu emoțiile pasagerilor și îi ajută să trăiască experiențe plăcute, precum și să păstreze acele amintiri o perioadă îndelungată”, a declarat Stefan Sielaff, directorul de design al firmei Bentley.

Conceptul EXP 100 GT este prevăzut cu patru motoare electrice în stare să permită accelerarea de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2,5 secunde și atingerea vitezei maxime de 300 km/h, datorită unui cuplu total de 1.500 Nm. Propulsoarele sunt însoțite de o baterie cu sprijinul căreia vehiculul de 1.900 de kilograme ar putea garanta o autonomie de 700 km.

Comments are closed.