Conceptul Audi AI:ME anunță un viitor model compact cu propulsie electrică

În cadrul ediției din acest an a Salonului Auto de la Shanghai, compania germană Audi a ales să expună un concept prin intermediul căruia își prezintă viziunea în legătură cu modul în care va arăta mobilitatea în orașele aglomerate ale viitorului.

Vehiculul se numește AI:ME, are dimensiuni compacte și pune la dispoziția pasagerilor un interior spațios, cu numeroase tehnologii avansate de comunicare, divertisment și relaxare. Totodată, el are capacitatea de oferi deplasări autonome de nivel 4, astfel că vine echipat cu un volan mai puțin convențional, precum și cu un set de pedale.

Noul prototip dezvoltat de Audi are 4,3 metri lungime, 1,9 metri lățime, 1,52 metri înălțime și ampatamentul de 2,77 metri. El poate transporta cel mult patru persoane, în condiții optime de confort, pe cele două scaune individuale din față și pe bancheta din spate.

Conceptul Audi AI:ME are rolul de a prefigura o mașină de oraș care se deplasează, în general, cu viteze cuprinse între 20 și 70 km/h, timp de câteva ore în fiecare zi prin traficul aglomerat. Propulsia vehiculului cu tracțiune spate este asigurată de un motor electric de 125 kW, la care se adaugă un pachet de baterii litiu-ion de 65 kWh, capabil să îi asigure autonomia necesară.

Comments are closed.