Compania Audi a dat publicității o schiță a modelului Q8

Producătorul auto german Audi anunță lansarea SUV-ului Q8 prin intermediul unei imagini cu rol de teaser care dezvăluie o mare parte din detaliile de design exterior ale viitorului vehicul de segment premium.

Schița prezintă un automobil robust, echipat cu jante și anvelope de mari dimensiuni, un plafon ușor înclinat în partea din spate și continuat printr-un eleron, țevi de eșapament cu formă trapezoidală și blocuri optice unite printr-o bandă de LED-uri.

Conform publicației Motor1.com, Q8 va utiliza aceeași arhitectură ca Lamborghini Urus, Bentley Bentayga și Audi Q7, iar interiorul său va fi prevăzut cu o multitudine de tehnologii inovatoare, inclusiv sistemul digital Virtual Cockpit însoțit de un display de 12,3 inch.

Printre opțiunile sale de propulsie se va număra și o tehnologie hibridă plug-in formată dintr-un motor turbo V6 de 3 litri, capabil să genereze în total 438 CP și un cuplu de 700 Nm. El va dispune de un pachet de baterii litiu-ion de 17,9 kWh care va permite obținerea unei autonomii electrice de 60 km. Gama va fi completată ulterior de o versiune RS pusă în mișcare de o unitate V8 biturbo de 4 litri cu aproximativ 650 CP.

Noul Audi Q8 va avea debutul oficial în prima săptămână a lunii iunie.

Comments are closed.