Citroën anunță transformarea conceptului Ami One într-un model electric de serie

Timp de 100 de ani, compania franceză Citroën a demonstrat că prin curaj și creativitate mobilitatea poate deveni accesibilă publicului larg. În cel de-al 101-lea an de existență a mărcii, Citroën dă marea lovitură și dezvăluie modelul Ami – un vehicul 100% ëlectric reprezentând apogeul proiectului care a debutat prin conceptul Ami One.

Modelul Ami este răspunsul revoluționar al unui brand inovator, care se adaptează la noile stiluri de viață ale clienților săi, la provocările aduse de deplasările în mediul urban și la grija față de mediu. Ami este un automobil nonconformist, prevăzut cu două locuri și sistem de propulsie 100% electric, fiind în același confortabil și protector, compact și agil.

În plus, Citroën informează că noul vehicul pune la dispoziția clienților foarte multe opțiuni de personalizare și este accesibil tuturor deoarece deplasarea la bordul său nu necesită permis de conducere. Compania franceză propune numeroase oferte „À la Carte”, adaptate tuturor tipurilor de utilizare, de la car sharing la servicii Free2Move sau închiriere pe termen lung.

Cu o istorie de peste 100 de ani și foarte multe mașini nonconformiste lansate în tot acest timp, Citroën vrea ca prin intermediul noului model 100% ëlectric Ami să pună bazele mobilității urbane accesibile pentru toată lumea. Ca descendent direct al conceptului Ami One – expus în martie 2019 la Salonul Auto de la Geneva – și ca urmare a interesului crescut pe care l-a generat, Ami a devenit, în mai puțin de un an, o realitate. Acest vehicul este un răspuns practic la noile așteptări în materie de mobilitate pe distanțe scurte deoarece permite accesul facil în centrul orașelor. De asemenea, este o alternativă reală la scutere, biciclete, mopede și la transportul public la costuri accesibile, ce oferă noi stiluri de viață, orientate către universul digital.

Obiect de mobilitate nonconformist

 • 100% electric: zero emisii de CO2 în beneficiul tuturor și acces în centrul orașelor. Ușor de utilizat, Ami propune o rulare silențioasă și lină și o baterie care se încarcă în numai 3 ore de la o priză electrică standard, la fel ca un smartphone.
 • Compact și agil: ultra-compact, cu o lungime de 2,41 metri și diametru al cercului de virare de 7,20 metri, Ami facilitează deplasările în oraș și manevrele de parcare.
 • Confortabil și protector: mic pe dinafară, dar spațios la interior, Ami poate găzdui în deplin confort 2 pasageri care călătoresc unul lângă altul într-un habitaclu închis și încălzit, extrem de luminos, dar protejat pe dinafară.
 • Personalizabil și impunător: Ami este o prezență unică, cu un design original și structură simetrică. Modelul oferă posibilități extinse de personalizare grație celor 6 pachete de accesorii colorate.

Mobilitate în serviciul tuturor

 • Fără permis de conducere: accesibil de la vârsta de 16 în țările din Europa. Ami este disponibil pentru toți utilizatorii, cu sau fără permis de conducere.
 • „À la Carte”: Ami satisface nevoile tuturor utilizatorilor și poate fi accesat în orice moment prin servicii de car sharing, închiriere sau vânzare. Durata acestor servicii poate varia de la un minut la un an sau chiar mai mult.
 • Accesibil: oferte ultra-competitive, adaptate diferitelor tipuri de utilizare.
 • Închiriere pe termen lung: 19.99 € pe lună (versiunea Ami; închiriere pe o perioadă de 48 de luni, avans 2,644 € și ecobonus 900€ TVA inclus, în Franța).
 • Servicii de car-sharing prin Free2Move: de la 0.26€/min (în baza unui abonament lunar de 9.90€, fără niciun angajament, în Franța).
 • Preț de achiziție: de la 6.000 € TVA inclus (versiunea Ami; bonus 900€ TVA inclus, în Franța).

O nouă experiență a clientului

 • Experiență 100% online: pentru a descoperi, a configura și a achiziționa Ami în orice moment al zilei, 7 zile din 7.
 • Noi canale de distribuție: Ami beneficiază în Franța de un parteneriat cu Fnac Darty pentru a fi distribuit în magazinele participante și în rețeaua Citroën. Ami va fi prezentat clienților acolo unde se află aceștia, grație centrelor mobile dedicate de test-drive.
 • Livrare la domiciliu: Pentru un plus de confort, Ami poate fi livrat direct la domiciliu.

„Timp de 100 de ani, Citroën a pus inovația și creativitatea în serviciul libertății de mișcare pentru toată lumea. Anul acesta, marca prezintă o nouă soluție de mobilitate urbană accesibilă tuturor: compact, protector, 100% ëlectric, fără permis de conducere și accesibil. Ami – 100% ëlectric își propune să fie o adevărată lovitură, o soluție adaptată la noile moduri de consum. Această idee grozavă a fost un concept în urmă cu un an. Suntem mândri că acest concept devine astăzi realitate”, a declarat Vincent Cobée, CEO-ul companiei Citroën.

Comments are closed.