Cele mai sigure mașini testate de Euro NCAP în 2019

Euro NCAP a dat publicității lista „Best in Class” aferentă anului trecut, care include cele mai sigure automobile testate de experții acestei organizații. În total, 55 de vehicule au fost supuse la aspre încercări în ultimele 12 luni, iar 41 dintre ele au obținut calificativul maxim de 5 stele. În urma acestor rezultate, Euro NCAP anunță că 2019 a fost cel mai impresionant an de când a început să realizeze primele teste de siguranță pe teritoriul Europei.

Categoria mașinilor mici de familie (Small Family Car) a fost câștigată, anul trecut, de Mercedes-Benz CLA, alternativa sportivă a sedanului Clasa A, recompensat și el cu această distincție în 2018. Modelul german a primit scoruri de peste 90% la trei din cele patru aspecte vizate de testele de siguranță și a obținut cel mai bun rating general de pe tot parcursul anului 2019. Mercedes-Benz a mai lansat alte cinci vehicule în 2019 care au primit tot calificativul maxim de 5 stele din partea experților Euro NCAP, datorită protecției superioare pe care o asigură în cazul accidentelor și tehnologiilor de asistență a șoferului.

Un alt producător auto care s-a remarcat anul trecut a fost Tesla. Model X a câștigat categoria SUV-urilor de clasă mare (Large Off-Road), în timp ce sedanul entry-level Model 3 s-a impus în clasa vehiculelor electrice și hibrid. În plus, Model 3 împarte prima poziție cu BMW Seria 3 în secțiunea dedicată mașinilor mari de familie (Large Family Car). Cele două automobile au obținut scoruri identice, BMW surclasându-și concurentul în ceea ce privește protecția asigurată pietonilor, iar Tesla având un scor superior la capitolul tehnologilor de asistență a șoferului. Noua Škoda Octavia s-a poziționat imediat după Tesla Model 3 și BMW Seria 3.

În clasa combinată a SUV-urilor și monovolumelor de mici dimensiuni (Small Off-road/Small MPV) s-a impus noul Subaru Forester, urmat îndeaproape de Mazda CX-30 și Volkswagen T-Cross. Ultima categorie din lista întocmită de Euro NCAP este dedicată modelelor Supermini și a fost câștigată, în 2019, de Audi A1 și Renault Clio, care au reușit să obțină scoruri identice. Locul următor în această secțiune a fost ocupat de nou-venitul Ford Puma, recompensat și el tot cu un calificativ maxim de 5 stele în urma testelor de siguranță.

Comments are closed.