Cea mai noua platforma creata de Alfa Romeo se va numi Giorgio

+-+

Galerie foto

Următoarea arhitectură cu tracţiune spate şi tracţiune integrală construită de Alfa Romeo va purta denumirea „Giorgio”, au mărturisit persoanele care lucrează la acest proiect. Este unul dintre puţinele detalii dezvăluite până acum despre cel de-al patrulea plan de revenire derulat de compania italiană după anul 2004.

Întreaga strategie pusă la cale de producătorul auto va fi făcută publică în luna mai, atunci când grupul Fiat-Chrysler îşi va prezenta rezultatele financiare aferente primului trimestru din 2014, informează Automotive News.

Relansarea cu succes a mărcii Alfa Romeo este un aspect crucial avut în vedere de CEO-ul Fiat-Chrysler, Sergio Marchionne, pentru ca această divizie auto să redevină profitabilă în Europa până în 2016. Anul trecut, spre exemplu, vânzările Alfa s-au diminuat cu 28% faţă de 2012, până la 64.415 vehicule, fiind cel mai scăzut nivel înregistrat după 1964.

Cea mai recentă platformă Alfa Romeo este dezvoltată de o echipă de ingineri condusă de Philippe Krief, în cadrul unei uzine deţinute de Maserati în oraşul italian Modena.

+++

Comments are closed.