Cadillac-ul lui Elvis Presley din 1960 a fost scos la licitatie

Galerie foto

Inclinatia Regelui pentru Cadillac uri este binecunoscuta, dar masinile lui nu apar des spre vinzare in Marea Britanie. De aceea coupe-ul DeVille DFO 301 din 1960 este o raritate si este oferit impreuna cu o serie de lucruri ce amintesc de familia Presley.
Finisat in alb cu tavan roz portocaliu si cu tapiserie in alb si roz, despre acest Caddy al Regelui se crede ca ar fi parcurs doar 122.469 km pina acum. Un uimitor coupe fara bare transversale atit din epoca de aur a Cadillac cit si din cea a lui Elvis, coupe ul DeVille este estimat la 15.000 18.000 de lire sterline si nu merita ratat.
"Masina care va reprezenta Cadillac pe autostrazile lumii in timpul anului 1960 duce traditia Cadillac de excelenta la un grad extraordinar. Masina este acum mai interesanta pentru privitori... mai plina de satisfactii atunci cind esti la volan... mai emotionant de condus... si mai minunat de detinut decit in oricare alt moment in istoria Cadillac", scria in brosura de vinzare a Cadillac din 1960.

Dupa pensionarea legendarului sef de design al General Motors, Harley Earl, in 1959, succesorul sau, William Mitchell, a fost insarcinat sa i dea gamei Cadillac 1960 un aspect mai formal si totusi tineresc. A ales sa reduca inaltimea aripioarelor din spate, sa indeparteze divizorul din grila incrustata cu aspect ca de cofraj de ou, sa simplifice bara de protectie fata si sa l puna pe Ed Taylor sa revizuiasca layout-ul farurilor spate. Rezultatul consta intr o serie de masini care au ramas fidele imaginii lui Earl, de masini "avioane", dar care au imbratisat si viitorul. Cunoscut drept Seria 6300, coupe ul DeVille si fratele sau sedan DeVille s au bazat pe sasiul tubular cu cadre in forma de X, echipate cu suspensii coil sprung de jur imprejur, controlul electronic al directiei si frine ajustabile. Propulsate de un motor 390ci (6.4 litri) OHV V8 aliat cu o transmisie Hydra Matic, masinile DeVille erau surprinzator de rapide (teste contemporane au inregistrat un timp 0 100 km/h de 10,3 secunde si o viteza maxima de 177 km/h). Desi, cu 325 CP ar fi avut nevoie de frine puternice. Evaluat la 5.252 de dolari, Cadillac ul Coupe DeVille din 1960 se faleste cu geamuri electrice si scaune electrice "Two Way" in standard. Cu un ampatament de 130 inch, a realizat vinzari de 21.585 de unitati.

Finisat in alb cu un tavan roz portocaliu si cu tapiserie in alb si roz, acest exemplar left hand drive este descris de catre vinzator a fi in stare "buna" cu referire la motor, cutia de viteze automata, interior, sasiu, caroserie, vopsea si cauciucuri. Desi, mentioneaza ca echiparea electrica "necesita ceva munca". Fosta proprietate a idolului rock'n'roll Elvis Presley (sau cel putin asa arata un document al statului California care insoteste masina), "VFO 302" a fost in proprietatea curenta din 2002. Descoperit prin intermediul unui articol in ziarul The Sun se crede ca are inca interiorul original. Se spune ca se conduce bine si este oferit spre vinzare cu diferite documente si lucruri ale lui Elvis.

Comments are closed.