Cadillac prefigurează primul său automobil cu propulsie electrică

Producătorul auto american Cadillac anunță că se pregătește pentru dezvăluirea primului model complet electric inclus în portofoliul său prin intermediul unui concept care adoptă forma unui crossover prevăzut cu trei rânduri de scaune și care este expus, în premieră mondială, în cadrul ediției din 2019 a Salonului Auto de la Detroit.

„Vehiculul electric oferit de Cadillac va intra pe piața crossover-elor și va veni în întâmpinarea nevoilor clienților din întreaga lume. El va aduce o evoluție în materie de lux și inovație pentru brand-ul Cadillac”, a declarat Steve Carlisle, președintele Cadillac.

Denumirea modelului electric și alte detalii vor fi comunicate de Cadillac mai aproape de momentul lansării oficiale.

Dezvăluirea acestui concept face parte din cea mai recentă strategie implementată de compania americană, care vizează și prezentarea noului crossover XT6, a viitorului SUV Escalade și a unui sedan de înaltă performanță. Mai exact, Cadillac va prezenta câte un automobil nou la fiecare șase luni, până în anul 2021.

Noua platformă electrică a grupului General Motors va fi utilizată pentru început de Cadillac și se anunță a fi extrem de flexibilă pentru a putea susține o varietate de vehicule.

Comments are closed.